Азовське море – це унікальна водойма, аналогів якій немає у всьому світі. У цього природного дива є свої особливості, які перетворюють його на цікавинку для вчених.

Про цікаві факти з життя Азовського моря розповіли на сторінці Донецького регіонального центру з гідрометеорології в соціальній мережі Facebook.

«Доброго ранку, Україно, із Донеччини!!! Сьогодні акваторія Азовського моря знаходиться під впливом малоградієнтного поля підвищеного тиску, під впливом чого спостерігається досить сприятлива погода без опадів та слабким вітром змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря вночі складає 19-24°C, вдень 29-34°C. Температура морської води становить 26-29°C», - повідомили спеціалісти.

Вони також розповіли цікаві факти про Азовське море, які вдалося встановити завдяки діяльності Маріупольської гідрометеорологічної обсерваторії Донецького регіонального центру з гідрометеорології:

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще
  • глибина Азовського моря не перевищує тринадцяти метрів в найглибшій точці;
  • за всю історію спостережень в Азовському морі ніколи не спостерігалися хвилі вище двох метрів;
  • над поверхнею Азовського моря вітер дме цілий рік. Він буває настільки сильним, що наганяє воду на берег, і рівень моря в прибережній зоні через це підвищується на кілька метрів.
  • найбільший льодовий сезон на Азовському морі тривав 167 діб. Найбільша, зафіксована, товщина льоду – 70 см.

Раніше повідомляли, ціле місто заполонила небезпечна колюча рослина, що викликає тривожні симптоми.

Як повідомляв Знай.uа, обіцяли 9 тисяч гривень, а видали менше половини: українець викрив недобросовісних роботодавців.

Знай.uа писав, власники турбаз на Світязі зливають нечистоти в неіснуючу каналізацію - "це не я, це сусідка".