Серпень рясніє різноманітністю різних сезонних фруктів і овочів. Пропонуємо вам прості літні рецепти на швидку руку.

1. Виноград і яблука

У серпні вже достигають перші солодкі яблука. У них багато вітаміну С, В і А. також, дозріває місцевий виноград. Ці продукти сприяють очищенню крові і в цілому добре впливають на стан шкіри.

Фруктовий салат

Беремо 2 яблука і 200 г винограду, 1 банан і 100 мл нежирного йогурту без цукру. Яблука очищаємо і натираємо на тертці. Банан ріжемо кільцями, а виноградини розрізаємо навпіл. Все змішати і залити йогуртом.

Яблука, фото: pixabay.com
Яблука, фото: pixabay.com

Слойки з фруктами

Беремо 50 г вершкового масла, 100 г винограду і 1 велике яблуко. Листкове тісто-1 пластинку, мед за смаком і трохи лісових горіхів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тісто розморожуємо, виноградини розрізаємо навпіл, а яблуко нарізаємо тонкими смужками. Вершкове масло розтопити і змішати з медом.

На деко кладемо пергаментний папір і розігріваємо духовку до 180 градусів. На папері розріжте лист тіста на 4 або 6 частин, змастіть медом і маслом. Кладемо в середину яблуко з виноградом і сформуйте тісто в маленькі кошики або конверти. Горіхи подрібніть і посипте ними слойки. Випікати десерт в духовці близько 20 хвилин.

Тісто без розпушувача
Тісто для випічки без розпушувача фото: philips.ru

2. Рецепти з динею

Диня солодка, але цукор в ній легко засвоюється. Крім того, він багатий фолієвою кислотою і вітаміном С, містить натрій і залізо, що корисно для крові.

Салат з динею і сиром

Беремо 50 г шпинату, 100 г стиглої дині, 100 г розсипчастого сиру і по одній чайній ложці олії оливкової і лимонного соку, щіпку солі.

Шпинат промити, просушити і трохи подрібнити руками. Масло, сіль і сік лимона ретельно смешайть і полити цим соусом шпинат. Перекладаємо шпинат в соусі в глибоку тарілку, додаємо дрібні шматочки очищеної дині і перемішуємо. Зверху посипаємо салат домашнім сиром, і ще раз легенько перемішайте руками.

Диня, фото: pixabay.com
Диня, фото: pixabay.com

Коктейль з білим вином

400 г м'якої і стиглої дині, пляшка білого сухого вина, гілочка свіжої м'яти, 50 мл рому і по 10 г меду і лимонного соку, трохи льоду.

Нарізаємо м'яту, після перетираємо її з медом, соком лимона і заливаємо ромом. Почистити і нарізати кубиками диню, залити її ромовою сумішшю і дати настоятися.

Вино збити з динею та іншими компонентами до однорідної маси, потім додати лід і ще трохи збити наш коктейль.

Коктейль, фото з відкритих джерел
Коктейль, фото з відкритих джерел

3. Молода кукурудза

Кукурудза багата вітамінами, вона надає бадьорості організму. Пропонуємо запекти її в духовці, використовуючи різні варіації маринадів. Можна запекти з часником, прованськими травами і маслом. З вершковим маслом, кінзою і лимонним соком. З томатним соусом, часником і гострим перцем. З медом, соєвим соусом і гірчицею.

Беремо маринад, який сподобався і змащуємо їм качани кукурудзи. Загортаємо качани в фольгу і відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Скрін, відео YouTube Кукурудза
Скрін, відео YouTube Кукурудза

4. Червоний солодкий перець

Свіжий перець багатий на вітамін С, його можна додавати в салати або їсти просто так, як закуску.Ми пропонуємо варіант фаршированого перцю на сніданок:

Беремо 100 г вже відвареного рису і 1 великий червоний перець, 20 г шпинату і 2 яйця. Спеції: сіль, перець червоний сушений, куркума, сушений часник. Трохи рослинного масла і зеленої цибулі, 1 ст.л нежирної сметани.

Болгарський перець, скріншот: YouTube
Болгарський перець, скріншот: YouTube

Перець розрізати навпіл і почистити. Шпинат дрібно нарізати і змішати його з сирими яйцями, рисом, сіллю і спеціями. Викладаємо начинку на половинку перцю, змащену маслом всередині і зовні. Ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Поки змішуємо сметану з часником, сіллю і дрібно нарізаною цибулею. Коли перець приготується - поливаємо його цим соусом і відразу подаємо до столу.

5. Свіжий кавун

Сампо собі кавун - це вже чудовий десерт. Ним можна буде насолодитися ще до кінця серпня і протягом вересня. А поки на вулиці ще жарко - можна приготувати з кавуном освіжаючий коктейль.

Кавун, фото з відкритих джерел
Кавун, фото з відкритих джерел

Для цього беремо 500 г кавуна і 500 мл рожевого вина, кілька листочків базиліка і 1 ст.л лимонного соку, стакан льоду.

Все подрібнити в пюре, після заливаємо все холодним рожевим вином і розливаємо по келихах.

Нагадаємо, раніше Кавунове Мохіто врятує в спеку: готуй і пий

Як повідомляє портал «Знай.иа» Легкий літній салат з курячого філе і журавлини: як наїстися і не поправитися

Також «Знай.иа " писав, що Рецепт малиново-лимонного морозива в домашніх умовах: смачно, корисно, безпечно