Всім відомо, що серпень приймає всі три Спаса, присвячені нашому Спасителю Ісусу - яблучний, медовий і Горіховий.

Всі ці свята мають досить "смачне" назва, і протягом кожного з них шанується пам'ять нашого Господа, освячуються однойменні продукти і накривається пишний стіл.

Церква, фото: Facebook
Церква, фото: Facebook

Перший з них — медовий - щорічно, як і інші два, відзначається 14 серпня. Яблучний Спас - 19 числа, в день Преображення Господнього. А Горіховий під кінець місяця, 29.08. Всі вони приурочені до трьох свят - Маковій, Медове свято (коли шанують три важливі святині, що включають Животворящий Хрест Господній, ікону Володимирської Божої Матері і образ Спасителя). Медовий Спас розпочинає збір та освячення меду городянами.

Церква, фото: Пцу Facebook
Церква, фото: Пцу Facebook

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Другий, Яблучний Спас - Преображення Господнє, коли, за традиціями, заборонено було їсти яблука. Зараз же готуються різні страви з яблук, а також висвітлюються фрукти і починається збір врожаю.

І наостанок-Хлібний, Горіховий Спас, приурочений до перенесення нерукотворного образу Господа Бога в Константинополь, коли дозволені народні гуляння, ярмарки. І традиційно печуть хліб, млинці і пироги.

Церква, скріншот: Youtube
Церква, скріншот: Youtube

Нагадаємо, Митрополит Антоній розповів, чому віруючі УПЦ йдуть великою хресною ходою у День Хрещення Русі

Як повідомляв "Знай.ua", Різдво Іоанна Хрестителя 7 липня: яку молитву варто читати для відпущення гріхів

Знай.ua писав, в УПЦ розповіли про духовний сенс свята Різдва Іоанна Предтечі