В Україні починаючи з 5 серпня змінили правила перетину кордону та контрольних пунктів в'їзду-виїзду, пов'язаних з карантином.

Про це нагадали в Державній прикордонній службі України.

"Постановою Кабінету Міністрів України від 28 липня 2021 р. № 787 внесено зміни до обмежувальних протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - йдеться в повідомленні.

Також зміни стосуються правил перетину кордону на лінії розмежування на сході України та адмінкордону з тимчасово окупованим Кримом.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Так, щоб перетнути кордон на в'їзді в Україну іноземці пред'являють: страховий поліс, довідку про повну вакцинацію, негативний тест на коронавірус, зроблений не більше ніж за 72 години до в'їзду.

джерело : Держприкордонслужба / Facebook
джерело : Держприкордонслужба / Facebook

Для українців достатньо мати довідку про щеплення принаймні 1 дозою вакцини. У зворотному випадку, встановлюється додаток"Вдома" і людина йде на самоізоляцію.

Якщо ви приїжджаєте з Росії або Індії, то обов'язкова 14-денна самоізоляція без права її дострокового завершення.

Нагадаємо, раніше Відновила безвіз: Італія відкрила свої кордони для українських заробітчан, але є нюанс

Як повідомляє портал «Знай.иа» Україна посилює правила в'їзду через поширення нового штаму вірусу: що потрібно знати

Також «Знай.иа " писав, що Відпочинок за кордоном в 2021 році: які вимоги до українців висунули Італія, Іспанія, Єгипет, Туреччина та інші країни