Український переможець олімпіади Жан Беленюк перед самим змаганням у Токіо пошкодив плече. Про це він повідомив на своїй офіційній фейсбук-сторінці.

Як відомо, 4 серпня українець став першим у ваговій категорії до 87 кілограм після перемоги над угорцем Віктором Леринцем. На даний момент-це єдина медаль збірної України в даному змаганні .У Жана Беленюка також є олімпійське "срібло", зароблене на Олімпіаді в Ріо-2016.

Однак через два дні після перемоги спортсмен опубилковал пост, в якому розповів про травму перед Олімпіадою і як він дивом вийшов на килим.

12 липня, тобто за три тижні до першого поєдинку на Олімпіаді він невдало впав ліктем на мат і вперше отримав вивих плеча.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Всі п'ять років підготовки відразу пролетіли перед очима, мільйон думок в голові, а головне - біль від незвичного положення плечової кістки поза суглобом!!
, - повідомив він.

Жан Беленюк, фото: Instagram
Жан Беленюк, фото: Instagram

Лікарі сказали, що у спортсмена відірвалася суглобова труба. Йому треба шість тижнів носити бандаж, або операція з відновленням в ті ж шість тижнів. Однак самого спортсмена це не втішало, так як він виходив через двадцять один день на борцівський килим.

Єдине, що мене заспокоювало, так це спокій мого тренера, він сказав наступне: «все нормально 😁 зараз займемося розробкою плеча у нас час ще є, звичайно трохи графік і режим підготовки доведеться змінити, але можливо це і на краще
, - повідомив Беленюк.

Борець почав займатися за новою програмою і все ж виступив на Олімпіаді. У перший день він міг підняти руку на 160 градусів, а також був змушений приймати знеболюючі.

Нагадавши, Володимир Зеленський дав настанови українським олімпійцям у Токіо: "Сильніше і без травм".Володимир Зеленський звернувся до українських спортсменів

Як повідомляє портал Знай.uа Двоє прикарпатців вирушать до Токіо: затверджено склад Олімпійської збірної України

Також Знай.uа писав, що Дружини на мільйон: Коноплянка, Зінченко, Макаренко і Ярмоленко показали своїх обраниць