Не секрет, що мільйони українців у перший тиждень серпня відчули на собі невелике похолодання. Однак для тих, хто вже сумує за теплом і походами на річку, є важливі новини. В Укргідрометцентрі обіцяють з понеділка, 9 серпня, потепління практично у всіх регіонах країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Укргідрометцентру.

Погода в Україні на 9 серпня, скріншот: meteo.gov.ua
Погода в Україні на 9 серпня, скріншот: meteo.gov.ua

За інформацією синоптиків, на схід спека до 35° прийде вже на вихідних, 7-8 серпня. З наступного тижня в Україну знову повернеться спека. Температура на півдні та сході країни вночі становитиме 16-22°, вдень 29-35°, на решті території вночі 13-19°, вдень 24-30°. Свіже буде тільки лише в західних областях - 21-27°.

У Києві 9 серпня без опадів, 10 серпня місцями короткочасний дощ, гроза. Температура вночі 16-18°, вдень 28-30°. У вівторок, 10 серпня, короткочасні опади перемістяться в північні області. Невеликий дощ з грозою пройде також у Києві, Черкаській та Кіровоградській областях.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Спека, фото: Unian
Спека, фото: Unian

Стовпчики термометрів піднімуться вдень до + 27...+ 31 градусів, вночі буде прохолодніше - до +14...+ 16 градусів. У східних і південних областях синоптики передають спекотну погоду - до +32...+ 34 градусів. Вітер північний, 3-8 м/с.

У середу, 11 серпня, дощі тимчасово повернуться в західні області. Температура повітря в регіоні не зміниться-до + 23...+ 25 градусів. У Києві, центральних і північних областях стовпчики термометрів покажуть +26...+ 30 градусів. На півдні та сході вдень очікується від +28...+ 34 градусів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Раніше повідомляли, машини під водою і град з яйцем: Харків несподівано накрила негода, змиваючи все на своєму шляху.

Як повідомляв Знай.uа, в Україні посеред серпня посипався сніг, а сильні зливи затопили під'їзди і вулиці.

Знай.uа писав, Укргідрометцентр налякав прогнозом погоди з 7 по 9 серпня: зірветься сильний буран і прогримлять грози.