Прокуратура Барселони завершила трирічне розслідування у справі всесвітньовідомої співачки Шакіри, яку підозрювали в несплаті податків.

Звинувачення стверджує, що 44-річна артистка не заплатила 14,5 мільйона євро в бюджет. За таке порушення їй може загрожувати навіть тюремне ув'язнення, повідомляє "El Pais".

Як наголошується в матеріалах звинувачення, Ісабель Мебарак Ріполл (Шакіра) "могла перестати платити податки в Іспанії протягом 2012, 2013 і 2014 років, попри своє зобов'язання це робити через наявність тут податкового резидентства".

Додається, що законодавство Іспанії передбачає наявність податкового резидентства в країні, якщо людина живе тут не менше шести місяців плюс один день.

Шакіра, instagram.com/shakira
Шакіра, instagram.com/shakira

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Водночас як раніше пояснювала Шакіра, у 2012-2014 роках вона перебувала на Багамах, де податку на особистий дохід не платять, і може надати відповідні документи, що підтверджують її статус резидента.

Проте податківці стверджують, що співачка з 2010 року зустрічалася зі своїм нинішнім партнером, футболістом Піке, і жила з ним у Барселоні. Крім того, за їхньою інформацією, доказів проживання співачки на Багамах у 2012-2014 роки насправді немає.

Суддя суду першої інстанції міста Асплугас-да-Любрагат уклав, що артистка недоплатила 14,5 мільйона євро податку на особистий дохід і корпоративного податку. Співачку також звинувачують у тому, що вона "використовувала ряд компаній-прокладок" для приховування своїх доходів. Як зазначає El Pais, якщо провину 44-річної Шакіри доведуть - їй загрожує тюремний термін.

Шакіра, Instagram
Шакіра, Instagram

Нагадаємо, колишня Узелкова Марина Боржемська захотіла різноманітності у житті: "Нудне і прісне". Марині Боржемській набридло все нудне і прісне

Як повідомляв портал "Знай.ua", Марина Боржемська пояснила, що не варто брати до рота: робимо це щодня. Марина Боржемська розповіла про суперфуди

Також "Знай.ua" писав, Марина Боржемська у купальнику показала, що втратив Узєлков: "Вже зачекалася". Марина Боржемська показалася у купальнику