Липень 2021 року визнано найспекотнішим місяцем на Землі за всю історію спостережень. За словами фахівців з метеоуправленія США, цей рекорд окреслює тривожний і руйнівний шлях, який чекає весь світ.

Зокрема, про те, як зміниться клімат в Україні в найближчі півстоліття, розповіли вчені-кліматологи. Вони спрогнозували зміни, які зачеплять територію нашої країни через потепління. Про це написали у виданні «BBC Україна».

Припускають, що клімат в Україні стане більш теплим та посушливим. Зявляться пустелі, літо стане сухішим і спекотнішим. Дощі перетворяться на загрозливі зливи, під час яких місячна норма осадів випадатиме за короткий термін, а за ними йтимуть періоди засухи.

Скрін, відео YouTube потоп у Луцьку
Скрін, відео YouTube потоп у Луцьку

Зими в Україні стануть теплішими, сніг перетвориться на рідкість. Це позначиться на річках та інших водоймах, які катастрофічно обміліють. Однак з Арктики налітатимуть аномальні похолодання, які нестимуть рідкісні і сильні снігопади.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Найкращі умови для проживання і землеробства збережуться на Заході, в передгір’ї Карпат. Гарно почуватимуться соняшники і пшениця, а кукурудза, соя чи буряки зникнуть з полів.

Посуха, фото: Unian
Посуха, фото: Unian

Почастішають пилові бурі, смерчі, посухи, торнадо, бурі, лісові та степові пожежі.

Тваринний і рослинний світ також зміниться: стане більше отруйних павуків і змій, шакали остаточно витіснять вовків. Вже зараз в Україні можна зустріти африканських вухатих лисиць, пеліканів, фламінго.

Хвороби також поміняються: поширяться пташиний грип, гарячка східного Нілу, хвороба Лайма та сказ.

За словами вчених, це оптимістичний прогноз можливих подій. Якщо ж температура ростиме інтенсивніше, зміни будуть радикальнішими і швидшими.

Раніше повідомляли, українка потрапила в пекло замість "Ощадбанку": російська мова, недбалість і режим ігнора.

Як повідомляв Знай.uа, у Зеленського націлилися на таємні доходи українців: не зміг пояснити - плати податок.

Знай.uа писав, з вересня вся молочка подорожчає на 5-7%: фермери б'ють на сполох, які ціни очікують на українців восени.