З Афганістану, який в ці дні і години буквально тремтить від військових конфліктів, прийшли термінові новини. Таліби проводять наступальну операцію на столицю - місто Кабул, за всіма напрямками, афганський уряд заявив про нібито "мирний перехід влади".

Про це стало відомо завдяки повідомленню британського інформаційного агентства BBC.

Виконуючий обов'язки міністра внутрішніх справ Афганістану у зверненні по телебаченню заявив, що буде "мирний перехід влади" до перехідного уряду. Він сказав, що Кабул не піддасться нападу.

Таліби наступають на Кабул, фото: GettyImages
Таліби наступають на Кабул, фото: GettyImages

Інформаційне агентство Associated Press з посиланням на представника Афганістану заявило, що переговірники "Талібану" прямують до президентського палацу, щоб підготуватися до "передачі" влади.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Таліби наступають на Кабул, фото: GettyImages
Таліби наступають на Кабул, фото: GettyImages

Раніше керівники талібів наказали утриматися від насильства в Кабулі і дозволити безпечний вихід всім, хто захоче покинути місто. У неділю вранці, 15 серпня, таліби оголосили про взяття під контроль важливого стратегічного міста Джелалабад, який дає їм контроль над дорогою, що веде до пакистанського міста Пешавар, однієї з головних магістралей в Афганістані.

У суботу, 14 серпня, таліби захопили місто Мазарі-Шаріф на півночі країни. Обидва міста булио взято під контроль з невеликими бойовими діями. Президент Афганістану Ашраф Гані проводить екстрені переговори з представником США Залмаєм Халілзаде і чиновниками НАТО.

За даними AFP в районі посольства США в Кабулі приземляються вертольоти. Співробітників посольства переправляють до аеропорту, де американці посилили свою присутність кількома тисячами військових.

Також є інформація, що Президент Афганістану Гані подав у відставку.

Раніше повідомляли, таліби захопили 90% Афганістану, залишилася столиця: військові здаються і тікають з країни.

Як повідомляв Знай.uа, молодому бійцю ЗСУ нікуди повернутися додому з ротації: "Хотіли б люди, щоб з ними так чинили?".

Знай.uа писав, патрульні жорстко забили хлопця ногами за відео-стрім: криваві рани у нього і матері, а тепер ще "шиють" справу.