Яблучний Спас - саме час задуматися про варення з тих самих яблук. Щоб урізноманітнити традиційний продукт, можна спробувати оригінальний рецепт з додаванням лимона.

Що знадобиться:

  • Яблуко
  • Цукор (приблизно за кількістю яблук),
  • Лимон.

Варення з яблук, фото: кадр з відео
Варення з яблук, фото: кадр з відео

Як готувати яблучне варення з лимоном:

  • Вимити яблука, вирізати сердцевінкі і нарізати м'якоть часточками.
  • Лимон обдати окропом, зняти з нього шкірку і потерти на тертці середньої крупності.
  • Викласти яблука невеликими порціями в каструлю, шарами пересипаючи їх цукром.
  • Трохи прогріти лимонну кашку, вичавити сік, видалити кісточки.
  • Вилити лимонний сік в каструлю.
  • Посуд з яблуками поставть на конфорку, варити на невеликому вогні.
  • Помішуючи, дочекатися, поки суміш закипить, а цукор повністю розчиниться.
  • Додати цедру, корицю і залишки лимона.
  • Проварити близько півгодини, не допускаючи перетворення яблук в пюре.
  • Готове варення залишити охолоджуватися на 10-12 годин.

Популярні новини зараз
Катя Нікітіна проміняла "Жіночий квартал" на бутси з гетрами і вирушила підкорювати український футбол: "Підписала контракт" Хто отримає збільшені пенсії з 1 жовтня: названо конкретні суми та категорії осіб Яйця стануть справжнім делікатесом: експерт попередив про стрімке підвищення цін Хоробрі іранські жінки поставили на вуха всю країну: режим палає, заворушення охопили міста
Показати ще

Після цього проварити варення на середньому вогні близько 5 хвилин і гарячим розлити в стерилізовані банки

Нагадавши, Євген Клопотенко назвав найкращі страви серпня: аж слинки течуть. Зірка "МастерШеф" розповів українцям, що можна з'їсти в самий останній місяць літа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки". Відомий кулінар поділився відмінним рецептом булочок.

Також "Знай.uа" писав, зірка " МастерШеф "Євген Клопотенко приготував вареники зі смородиною:"у хрону". Відомий український кулінар озвучив рецепт найважливішої страви національної кухні.