Хоча літо в Україні ще тільки наближається до свого завершення, українців уже хвилює питання, якою буде зима, що наближається.

І хоча офіційні метеослужби не дають таких далекоглядних прогнозів, передбачити погоду береться народний синоптик Леонід Горбань. Про це пише видання «Сегодня».

За словами синоптика, зима готує Україні чимало неприємних сюрпризів – від крижаних дощів і снігопадів, які накриють країну уже в грудні, і до різкого потепління одразу після Нового року.

Сніг у Карпатах: Facebook Василь Фіцак
Сніг у Карпатах: Facebook Василь Фіцак

За потеплінням, впевнений народний синоптик, слід знову очікувати сильних морозів у лютому.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

При цьому Горбань також зазначає, що для далекоглядних прогнозів ще зарано – більш детально говорити про погоду на зиму можна буде лише через три місяці. Одне залишається стовідсотково точним – буде дуже холодно.

"Грудень бачу суворим і морозним, з крижаними дощами в першій декаді й невеликим снігом у другій. До кінця місяця очікується справжня зима: з морозами і снігопадами. Січень розпочнеться потеплінням, а мороз і сніг прийдуть на старий Новий рік і триватимуть до Водохреща, 19 січня, потім потеплішає.... Снігу також буде багато, ближче до кінця зими можливі снігові бурани", – впевнений Горбань.

Нагадаємо, вогняний смерч атакував беззахисних людей, дика паніка: "Я такого не бачив ще"

Як повідомляв "Знай.ua", окупований Сімферополь поплив через потужні зливи: навіть машини "біжать" від Путіна

Знай.ua писав, спека не щадить нікого: харків'янка психанула і вийшла гуляти по вулиці в стрінгах