Дівчині на ім'я Наталя зробили унікальну операцію-їй під шкіру вшили батарейку, щоб врятувати від торсіонної дистонії.

Про це повідомляє TUT.BY.

"Мене звуть Наташа і у мене торсіонна дистонія. Це захворювання проявляється неправильними рухами рук, ніг, дуже часто голови. Це неприродні пози тіла, постійні судоми", - розповіла Наталя.

Торсіонну дистонію можна порівняти з синдромом Туретта-людина мимоволі рухається, не може себе при цьому контролювати. Однак є і відмінності. Синдром Туретта являє собою генетичне захворювання, яке вражає центральну нервову систему. Торсіонна дистонія-це хронічне прогресуюче захворювання, що вражає головний мозок. Воно атакує зони, які відповідають за управління рухами.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Через цю генетичну хворобу м'язи людини здатні перебувати в постійному тонусі. Іншими словами, вони постійно напружені. В такому стані, м'язи можуть мимоволі пропускати спазми, а руки і ноги - рухатися. Торсіонна дистонія-це неймовірно рідкісне захворювання. Воно зустрічається в трьох або чотирьох випадках на 100 тисяч чоловік. Як правило, від нього страждають чоловіки.

Наталя довгі роки жила з описаною проблемою. Дівчина у всьому була обмежена. Вона не могла вчитися, нормально їсти і навіть спілкуватися з людьми. Все змінилося, коли дівчині зробили операцію. Їй в мозок вживили спеціальний пристрій. Воно перешкоджає розвитку хвороби. У Наталії в грудях вшита батарейка. Вона захована під шкірою. Якщо вона сяде-симптоми повернуться. Дівчині потрібна допомога.

Нагадавши, під Львовом на базі відпочинку сталося масове отруєння

Як повідомляв портал " Знай.ІА", українцям показали жебрацькі зарплати медиків

Також " Знай.ІА " писав, що семикласниця завагітніла від 17-річного хлопця