У Маріїнському палаці пройшла церемонія нагородження відомих українців на честь Дня Незалежності. Нагороду з рук Володимира Зеленського отримала, в тому числі і співачка Софія Ротару.

22 серпня український президент Володимир Зеленський взяв участь у церемонії вручення перших сім нагород титулу" Національна легенда України", в якому відзначаються заслуги в становленні незалежності країни, а також зміцненні державності. Трансляцію нагородження показали на сторінці офісу президента у Фейсбук.

Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official
Володимир Зеленський, instagram.com/zelenskiy_official

Український президент нагородив сімох людей, серед яких український футбольний тренер Олег Блохін і Софія Ротару.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

знаєте про нашу наступну легенду можна сказати дуже багато. Про те, що в її активі понад 400 пісень, які були виконані десятьма різними мовами. Про те у скільки країнах вона є народною артисткою, про те, скільки президентів її нагороджувало, про те, що вона виконала найвідомішу українську пісню століття, але все це буде менш вагоміше, ніж ці три слова Софія Михайлівна Ротару
,- повідомив Зеленський.

Після цього співачка встала, а український президент сказав: "Національна легенда української музики".

Весь список нагороджених.

  • Співачка Софія Ротару;
  • Поет-пісняр Юрій Рибчинський;
  • Художник Іван Марчук;
  • Футбольний тренер Олег Блохін;
  • Хореограф Мирослав Вантух;
  • Балетмейстер Олена Потапова;
  • Композитор Мирослав Скорик посмертно.

Нагадаємо, що Ніагарський водоспад підсвітять кольорами прапора України з Днем Незалежності. Акція підготовлена спільними зусиллями канадців та українців.

Як повідомляв " Знай.ІА", українці вимагають від Зеленського знизити комунальні тарифи в два рази: "Це грабіж".

Крім цього, ми повідомляли, що біля Конгресу у Вашингтоні чоловік погрожує підірвати два квартали і вимагає Байдена. у вантажівці, припаркованій біля бібліотеки Конгресу у Вашингтоні, знаходиться людина, яка стверджує, що в машині є вибуховий пристрій.