На сайті президента Володимира Зеленського з'явилася петиція з вимогою «зупинити геноцид громадян» і знизити тарифи на газ.

Вона автор став Микола Ісаєв.

"Український народ не повинен платити за газ власного видобутку, який є його власністю, проте в порушення Конституції України, він його оплачує за європейською ринковою ціною, встановленою на європейських хабах, коли запрацював ринок газу для населення України, хоча в Україні розміри зарплат, пенсій і соціальних допомог не були встановлені такими ж, як у Європі» - зазначив автор петиції Микола Ісаєв.

Батареї опалення, кадр з відео
Батареї опалення, кадр з відео

За його словами, українцям збільшили тарифи на газ і суми в платіжках зросли до рівня середньої зарплати. Ісаєв повідомив, що сьогодні близько семи мільйонів українців не мають лічильників на газ у своїх будинках. Він нагадав, що штрафи для споживачів, які живуть без лічильника, скасували. Натомість, клієнтам без лічильників підвищили норми споживання газу. Тарифи на газ для них зросли.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Норми на приготування їжі, підігрів води і використання водонагрівача визначають на одну людину, а потім множать на газовий тариф і на кількість проживаючих в квартирі. Норма споживання газу для індивідуального опалення будинку становить 11 кубометрів газу на 1 квадратний метр площі будинку.

Опалення, фото: вільне джерело
Опалення, фото: вільне джерело

За цінами "Нафтогазу" тариф на газ для опалення одного квадратного метра будинку становить 79,42 грн. Ісаєв підрахував, що якщо людина живе в будинку площею 100 квадратних метрів і у нього там немає лічильника, то йому доведеться віддати за опалення будинку в січні 7942 грн.

Нагадавши, українцям розповіли, кого торкнуться зміни тарифу за електроенергію

Як повідомляв портал " Знай.ІА", інфляція в Україні побила трирічний рекорд

Також " Знай.ІА " писав, що Комуналка підскочила на 2,7 млрд