30-річний житель Лос-Анджелеса Спенсер Елден, зображений на знаменитій обкладинці альбому рок-групи Nirvana "Nevermind", подав до суду на колишніх учасників музичного колективу, звинувативши їх у поширенні дитячої порнографії.

Спенсер подав до суду, стверджуючи, що знаменитий знімок порушує федеральні закони про дитячу порнографію - в такому юному віці він не міг дати своєї згоди на зйомку і заявляє про сексуальну експлуатацію неповнолітньої дитини, тому хоче, щоб автори знімка відповіли за свої незаконні дії.

Реклама альбому Nevermind, фото nirvanaone

Згідно з документами, опублікованими Pitchfork, позов поданий до суду Центрального округу Каліфорнії. Відповідачами по ньому виступають спадкоємці померлого Курта Кобейна: басист Кріст Новоселич, барабанщики Дейв Грол і Чед Ченнінг, автор обкладинки Кірк Веддл, дизайнер Роберт Фішер, а також звукозаписні компанії Universal, Geffen, Warner і MCA.

За даними видання, батьки хлопчика не підписували дозвіл на використання фотографій свого чотиримісячного сина. Його батько отримав за фотосесію 200 доларів, а сама дитина - плюшевого ведмедика і платинову копію альбому в 1991 році. Як відомо, він будучи вже дорослим, зробив татуювання на грудях у вигляді напису Nevermind і навіть повторив відомий кадр - двічі.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Спенсер Елден

Спенсер Елден

Елден вимагає з кожного з відповідачів по 150 тисяч доларів компенсації збитку за поширення приватних матеріалів відверто сексуального характеру і примус до комерційних сексуальних дій у віці до 18 років, від яких учасники Nirvana та інші сторони продовжують отримувати матеріальну вигоду.

Як відомо, "Nevermind" вийшов у вересні 1991 року, ставши одним з найбільш продаваних музичних альбомів в історії. Обкладинка залишається однією з найбільш впізнаваних в поп-культурі, її неодноразово копіювали і пародіювали.

реклама виставки In Bloom: the Nirvana Exhibition в Лондоні, фото з meduza

Варто зазначити, що група Nirvana припинила своє існування в 1994 році після того, як її лідер Курт Кобейн вчинив самогубство.

Нагадаємо, Святослав Вакарчук повідомив про трагічну втрату: "Не хочеться вірити"

Як повідомляв Знай.uа, українцям відповіли хамством і огидним суржиком на прохання обслуговувати українською: "Я з Одеси"

Також портал Знай.uа писав, що умільці перетворили "Москвич" на лімузин - все село на весілля влізе