У неділю, 29 серпня, в Україні відзначають День пам'яті захисників, які загинули боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. З'явилася інформація, що глава держави Володимир Зеленський поклав квіти до стіни пам'яті полеглих за нашу країну, розташованої на вул. Трьохсвятительській в українській столиці.

Про це стало відомо завдяки публікації на офіційному порталі Президента України president.gov.ua.

У церемонії пам'яті загиблих захисників також взяли участь керівник офісу Президента Андрій Єрмак, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

День пам'яті захисників України, фото: president.gov.ua
День пам'яті захисників України, фото: president.gov.ua

Цю дату обрали невипадково - саме 29 серпня 2014 року в Іловайському котлі на Донбасі загинула найбільша кількість українських воїнів під час війни.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Символом цього дня обрали соняшник як уособлення скорботи за загиблими захисниками України.

У ці серпневі дні на полях співають соняшники, проте в 2014 році через бойові дії збирати їх було складно. У цих самих соняшниках на Донбасі тоді йшли запеклі бої і гинули українські бійці.

Раніше повідомляли, Воля заявив, що чергове перенесення зустрічі із Зеленським викликало б обурення в США.

Як повідомляв Знай.uа, Петро Порошенко "зцілився" після опіків зеленкою 2 ступеня, українці здивовані: "Диво не інакше".

Знай.uа писав, золото і світовий рекорд: харків'янин Максим Кріпак "розірвав" басейн, залишивши позаду всіх суперників.