На зовнішній вигляд та здоров’я людини впливає багато чинників. Прийнято вважати, що саме харчування, спорт та дієта – запорука краси.

Однак, як з’ясували вчені, лишні кілограми можуть бути пов’язані ще й з безладом в домі, точніше, пилом, що там збирається, передає жіночий журнал Storinka.

Дослідження підтвердили, що регулярне прибирання значно знижує ризики захворіти на застуду та алергію. Не всі приділяють чистоті достатньо уваги, навіть не підозрюючи, що шкодять своєму здоров’ю.

Боротьба з лишньою вагою, фото: 1+1

Пилюка, яка збирається на меблях, підлозі та елементах інтер’єру несе реальну загрозу для людей. Науковці дослідили склад пилу та знайшли у ньому небезпечні хімічні сполуки. Вони накопичуються із засобів для прибирання, які застосовують господині.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Корисне харчування, фото: 1+1

Для дослідження науковці проаналізували склад пилу у помешканнях двох сотень сімей. У взятих зразках було знайдено близько 100 небезпечних хімічних сполук, більша половина з яких негативно впливає на жирові клітин, іншими словами, сприяє накопиченню надлишкової ваги.

Цю гіпотезу вдалось підтвердити під час експерименту, адже майже всі члени сім’ї, які брали участь в дослідженні, мали проблеми з вагою.

Тренування, фото: 1+1

Також вдалось встановити: протягом доби людина вдихає від 60 до 100 міліграмів пилу, що теж згубно діє на здоров’я. Аби захистити себе та свою родину, вчені рекомендують частіше прибирати та не допускати збирання пилюки.

Нагадаємо, раніше лікар-дієтолог зізналася, чи можна схуднути на кефірі: "Не заїдайте стрес".

Як повідомляв портал "Знай.ua, в Україні підрахували, хто важчий за вагою - чоловіки чи жінки: результат здивував усіх.

Також "Знай.ua" писав, як позбутися від метеозалежності-поради експерта.