Тридцять другі літні Олімпійські ігри в Токіо пройшли з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

Українська збірна опинилася аж на 44 місці в загальному медальному заліку. Нашим спортсменам вдалося завоювати одну золоту, шість срібних і 12 бронзових медалей. Перші п'ять місць між собою розділили США, Китай, Японія, Великобританія і ОКР. І після основних ОІ в Японії, відбулися Паралімпійські ігри - 24 серпня - 5 вересня.

Параолімпійка Оксана Бондарчук, фото Соцмережі
Параолімпійка Оксана Бондарчук, фото Соцмережі

Наша команда завершила виступ і заробила в 5 разів більше медалей. Це дивовижний результат, адже в підсумку ми опинилися на шостій позиції в загальному медальному заліку з 98 медалями. З них 24 золотих, 47 срібних і 27 бронзових. Попереду тільки Китай, Великобританія, ПКР, США і Нідерланди.

Паралімпійці, фото: Instagram
Паралімпійці, фото: Instagram

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ
Показати ще
Цікавий факт - наш український плавець Максим Кріпак зумів роздобути п'яте "золото" на цих Паралімпійських іграх, він побив рекорд Дениса Дуброва. В результаті чоловік виграв на дистанції 200 метрів комплексним плаванням, 100 і 400 метрів вільним стилем, і 100 метрів на спині і батерфляєм.
Він став найтитулованішим спортсменом цієї Паралімпіади - 7 нагород (ще срібло і бронза). Всього в кар'єрі Максима кріпака десять золотих медалей.

Максим Крипак, фото: Instagram
Максим Крипак, фото: Instagram

Нагадаємо, золото і світовий рекорд: харків'янин Максим Кріпак "розірвав" басейн, залишивши позаду всіх суперників

Як повідомляв "Знай.ua", "З Україною в серці...": олімпійський чемпіон проявив сталевий характер на зло Путіну

Знай.ua писав, швидше тільки вітер: плавець Андрій Трусов приніс Україні олімпійське "золото" і світовий рекорд