Сьогодні, 11 вересня 2021 року, світ проходить через двадцяту річницю трагедії, що трапилася в США.

Найбільший теракт в історії за кількістю жертв, забрав з собою життя 3 тисяч людей. Про те, що трапилося говорять досі. Наприклад, нинішній президент США Джо Байден наказав розсекретити документи з розслідування подій 11 вересня, так як сім'ї загиблих продовжували тиск на главу держави, в іншому випадку — "публічно виступивши проти участі його адміністрації в поминальній церемонії".

Теракт 11 вересня, фото з вільних джерел
Теракт 11 вересня, фото з вільних джерел

Справа в тому, що родичі жертв навіть зараз подають позов до Федерального суду в Нью-Йорку проти уряду Саудівської Аравії. Його звинувачують у причетності до теракту. Тому і з'явилася справа до розсекречення розслідування — люди хочуть знати, хто підтримував і фінансував подію.

Як ми пам'ятаємо, терористичний акт, здійснений членами "Аль-Каїди", під проводом Усама бен Ладена, почався рано вранці, у вівторок. 4 групи терористів з 19 осіб захопили чотири рейсових пасажирських літаки, два з яких направити у вежі всесвітньо торгового центру.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше секретний знімок трагедії 11 вересня, фото: Twitter
Раніше секретний знімок трагедії 11 вересня, фото: Twitter

Рейс 11 American Airlines врізався в північну вежу ВТЦ-1 десь в 8:46:26 - 8:46:40. Рейс 175 United Airlines полетів у бік південної вежі, о 9: 02: 59. Продовження катастрофи потрапило на камери журналістів, які в цей момент демонстрували наслідки першого удару. Друга вежа впала першою, через 50 хвилин після пожежі. А ВТЦ-1 через 102 хвилини. Третій літак згодом врізався в будівлю Пентагону, а останній, після дій пасажирів і екіпажу, вдалося посмертно розбити в полях Пенсільванії.

Всього в цей день померли 2977 невинних людей.


Нагадаємо, "Не знаю, чи виживу я... Я так сильно вас люблю": останні слова жертв найбільшого теракту в світі

Як повідомляв "Знай.ua", теракт 11 вересня: бойовик Аль-Каїди знову на волі

Знай.ua писав, 9.11: річниця найжахливіших терактів в історії людства, весь світ сумує