Рецептів консервування помідорів на зиму є чимало. То ж у цьому всьому різноманітті неважко розгубитися і вирішити, якому способу консервації все-таки довіритися. Пропонуємо спробувати цікавий рецепт із зелених помідорів "П'яні".

Оригінальним способом заготівлі зелених помідорів на зиму поділився Телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город.". Нижче наведено об'єми складників для консервації семи 700-грамових банок.

Інгредієнти для маринаду:

  • 1,5 літра води;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 2-3 столові ложки солі;
  • 3 лаврових листки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 10 горошин запашного чорного перцю;
  • 5 шт. гвоздики;
  • 2 ст. ложки горілки;
  • 2 ст. ложки 9% оцту;
  • щіпка гіркого червоного перцю

Зелені помідори, кадр з відео
Зелені помідори, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз
Гребуть усіх, навіть з проблемами зі здоров'ям: ТЦК можуть мобілізувати "тимчасово непридатних" українців Правила нарахування "комуналки" зміняться: українці самі визначатимуть суми у квитанціях Ці 7 порушень стають підставою для розшуку ТЦК: перевірте чи є ви у списку Пенсіонерам удвічі підвищили вікову доплату: хто отримає більше грошей
Показати ще

Спершу приготуйте маринад звичайним способом. Далі ним потрібно залити помідори, попередньо складені у банках.

Далі стерилізуєте помідори протягом 15-20 хвилин і закриваєте стерильними кришками. Банки добре зберігаються навіть при кімнатній температурі.

Взимку така заготівля стане в нагоді, коли захочеться, чогось особливого до картоплі, макаронів чи каш. Вона також виручить, коли гості на порозі, а приготувати смачну закуску часу не вистачає.

Зелені помідори, кадр з відео
Зелені помідори, кадр з відео

Нагадаємо, підготовка полуниці до зими: на що дачникам звернути увагу, щоб отримати гарний врожай. Як обробляти полуницю восени

Як повідомляв портал "Знай.ua", грибне полювання у розпалі: скільки дарів лісу можна їсти без шкоди для здоров'я. Лікар-дієтолог розповіла, скільки можна вживати грибів дорослим та дітям

Також "Знай.ua" Костянтин Грубич підказав, чим замінити шашлик, коли літо давно закінчилося: і випивка, і закуска в одній страві. Костянтин Грубич опублікував відео-рецепт смачного м'яса в Карпатах