Європейські та американські астрономи стривожили світ доволі гучною новиною. Справа в тому, що в нашій галактиці "Чумацький шлях" було виявлено новий об'єкт, якому навіть встигли дати назву "Нещасний випадок".

Об'єкт знаходиться на відстані 50 світлових років від Сонячної системи і рухається зі швидкістю близько 800 тисяч кілометрів на годину.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських науково-популярних новинних порталів.

Чумацький шлях, скріншот з відео
Чумацький шлях, скріншот з відео

Ця новина миттєво розлетілася по багатьох інформаційних порталах. З'явилася величезна кількість лякаючих матеріалів про можливе зіткнення об'єкта з Землею. Науковий оглядач Микола Гринько роз'яснив, чи небезпечний "Нещасний випадок" для Землі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Восени минулого року якийсь астроном-любитель сфотографував зовсім не ту групу зірок, яку планував. На фото він виявив якийсь невідомий об'єкт. Велике тіло, не схоже ані на планету, ані на зірку, яке швидко переміщалося по Галактиці.

Метеор, фото: Prasanjeet Yadav
Метеор, фото: Prasanjeet Yadav

Так як об'єкт знайдено випадково, астроном дав йому назву The Accident. Легко здогадатися, що якраз через страхітливу назву об'єкт миттєво перетворився на "страшилку на один день", що заповнила стрічки новинних сайтів.

Коли цим об'єктом почали займатися вчені, то з'ясувалося, що "Нещасний випадок" випромінює дуже мало інфрачервоних хвиль, а це означає, що він холодний і дуже старий. Однак додаткові дослідження несподівано показали, що в інших діапазонах космічний мандрівник випромінює інфрачервоні хвилі досить сильно, немов молодий і гарячий зірковий об'єкт. Крім того, він дуже швидко рухається: його швидкість становить близько 222 кілометрів на секунду, а це набагато більше, ніж у типового коричневого карлика.

Вчені припускають, що космічний об'єкт дуже старий і за минулі мільярди років гравітаційне поле інших небесних тіл прискорило його до таких значень. Вік дивного об'єкта побічно підтверджує і склад його атмосфери. На думку астрономів, об'єкт утворився 13 мільярдів років тому, коли наша галактика в основному складалася з водню і гелію.

"Нещасний випадок" знайдено на відстані приблизно 50 світлових років від нас. За космічними мірками це не дуже далеко, але якщо перевести цю цифру в звичні земні величини, ми отримаємо близько 473 трильйонів кілометрів.

Навіть якби об'єкт рухався точно в бік нашої планети, то при швидкості 800 тисяч кілометрів на годину він зіткнувся б із землею через 76,5 мільйона років. Цього часу людству цілком вистачить для переселення на сусідні планети.

Раніше повідомляли, "штормити" буде нещадно: українців попередили про потужні магнітні бурі у вересні.

Як повідомляв Знай.uа, магнітні бурі вдарять з новою силою в останні дні літа - як уберегтися метеозалежним.

Знай.uа писав, астрономи натрапили на п'ять коричневих карликів, які важче планет-гігантів.