Кішки-дуже норовливі тварини, які не терплять неправильного поводження з ними. Багато в чому саме ця норовливість і приваблює завзятих "кошатніков".

На каналі про котів у соцмережі "ТікТок" розповіли, чому навіть найласкавіша мурлика може раптово стати розлюченим монстром і вчепитися зубами в руку, яка її гладить.

"Перша причина - перезбудження від ласки, особливо якщо це некастрований кіт. Така поведінка для них нормально", - говорить автор ролика.

Друга причина - занадто багато енергії у кішки, і вона вихлюпує її у вигляді раптової агресії.

@_misskisya_

Почему кошка внезапно кусает, когда гладишь #кошка #кот #в_мире_питомцев #покажи_своего_зверя

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще
♬ Final Grasp - Reefle

"Третя причина - ігнорування мови тіла кішки. Коли ми гладимо кішечку і бачимо, що вона перезбудилася, і їй не подобається наша ласка – краще перестати її гладити, тому що можна отримати укус", - підказують у відео.

Четверта причина-звичка котика кусати руки. Якщо з котом в дитинстві грали руками, то це могло також вплинути на його поведінку.

У будь-якому випадку, при такій поведінці кішки важливо показати, що нам це не подобається. Перестаньте гладити кота і не спілкуйтеся з ним, хоча б п'ять-десять хвилин.

Нагадаємо, головні ознаки страху у котиків: на що звернути увагу, щоб уберегти пухнастика від "інфаркту"

Як повідомляв " Знай.ua", чому котики живучі при падінні з великої висоти: сон на підвіконні обернеться трагедією

Знай.ua писав, Українка поскаржилася на погане поводження з кішками в кафе: "Око не відкривається зовсім"