Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний прокоментував різке загострення ситуації на Донбасі.

«Впродовж останнього часу ми фіксуємо збільшення кількості та інтенсивності порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ. Тільки від початку вересня ворог обстріляв наші позиції 59 разів, з них 19 із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. У їх наслідок один захисник України загинув, 13 отримали поранення, ще восьмеро отримали бойові травмування», - наголосив Залужний, висловивши щирі співчуття близьким і рідним загиблого.

Він додав, що українські війська також стріляють у відповідь на ворожі обстріли, а ситуація в районі проведення ООС залишається під повним контролем.

На думку Залужного, ворожі провокації є, насамперед, інструментом політичного тиску. «Ми… постійно готуємося до відбиття різних загроз, у тому числі й загрози повномасштабного вторгнення. Високий рівень наших бойових спроможностей поряд із готовністю суспільства до спротиву є гарантією стримування агресора і безпеки країни.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Восьмий рік поспіль Збройні Сили України протистоять ворогу, який вдається до порушень міжнародного порядку - інтервенції, анексії та окупації територій, підтримання тероризму й екстремізму, постійних гібридних атак. Російська Федерація, подібно до Аль-Каїди, ІДІЛ, Талібану, залишається джерелом небезпеки для всього цивілізованого світу.

Прикро, що сьогодні, у 20-ту річницю вшанування жертв терористичних нападів 11 вересня, Україна продовжує втрачати своїх захисників від рук терористів російських», - резюмував військовий.

Нагадаємо, борщ в окопах і 120-мм міни під ногами: українські герої показали свої фронтові будні

Як повідомляв "Знай.ua", українець кинув роботу на будівництві і сім'ю, щоб відправитися під кулі: "Звало серце"

Знай.ua писав, військовий капелан назвав головну заповідь бійців ЗСУ: "Чи уявляєте ви Христа з сигаретою?"