Ситуація з COVID-19 в країні різко загострюється. Вже чотири регіони на межі переходу в червону " зону

Як повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації Михайло Радуцький у своєму пості в Facebook, чотири регіони України незабаром перейдуть в "червону" карантинну зону. У країні ситуація із захворюваністю та госпіталізацією внаслідок захворювання COVID-19 активно погіршується в таких регіонах, як: Чернівецька, Волинська, Закарпатська ТА Тернопільська області. За словами політика, ці західні регіони, найімовірніше, перейдуть з "зеленої" зони відразу в "червону". Він зазначив, що в цих областях показники захворюваності є тривожними, але не все так критично. Як переконує Радуцький, ситуація з COVID-19 в країні залишається під контролем. Навантаження на систему охорони здоров'я так само залишається на прийнятному рівні. У реанімаціях навантаження 27%, ліжка з підведеним киснем завантажені на 22%, апарати ШВЛ задіяні на 10% від можливих.

Нові регіони готують до переходу в" червону " зону, фото з відкритих джерел
Нові регіони готують до переходу в" червону " зону, фото з відкритих джерел

Політик зазначає, що за останні чотири місяці в останні дні спостерігається найвища статистика хворих і госпіталізованих від захворювання COVID-19. Тільки за цей тиждень стало в два рази більше, з 3,3 тис. заражених, до 6,6 тисяч.

Як повідомляє Радуцький, погіршення ситуації було цілком прогнозованим явищем. Варто вчасно відреагувати на райони з найвищими показниками захворюваності, і епідемію в черговий раз вдасться стримати. За кількістю заражених на 100 тис. Населення в лідерах Чернівецька та Луганська області. Завантаження в лікарнях максимальне в Черновецькій (зайняті 27% ліжок з підведеним киснем) і в Тернопільській (зайнято 40% ліжок з киснем)

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Так само політик переконаний, що місцева влада не повинна чекати різкого погіршення ситуації, а реагувати миттєво, в тому числі і готується до відкриття нових "кисневих" ліжок в "ковидних" відділеннях.

Нагадаємо, раніше Китайський вірус в Україні вийшов на "червону шістку"

Також "Знай.иа" писав, що українських студентів масово виселяють з гуртожитків через вакцинацію

Як повідомляв портал "Знай.иа", Кравченко розповів, які вакцини зможуть перемогти COVID-19