На вулиці тільки вересень, але досвідчені господині знають, що якщо закінчилося літо, пора готується до Нового року. З чим у нас асоціюється Новий Рік? Звичайно ж, мандарини, салюти і... салат олів'є, рецепт якого передається з покоління в покоління. Здавалося б, класичний салат, його готують все, як можна здивувати гостей цією стравою? Дуже просто. Потрібно його трохи осучаснити, і вийде свіжий, цікавий салат, що викликає комліменти від гостей.

Рецепт олів'є, фото з відкритих джерел
Рецепт олів'є, фото з відкритих джерел

Салат Олів'є з сьомгою і свіжим огірком

Інгредієнти:

300 г свіжої слабосоленої сьомги,

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

— 5 картоплин

— 3 яйця,

— 1 маринований огірок,

— 2 свіжих огірка,

— 0,5 баночки зеленого горошку,

— кропу,

— 1 цибулина,

— 100 г червоної ікри (або ікри оселедця),

— сметана нежирна,

— рукола,

— сіль і перець.

Приготування салату дуже просте, воно мало відрізняється від звичайного олів'є: варимо і чистимо картоплю і яйця. Нарізаємо кубиками огірки, цибулю, яйця і картоплю. Викладаємо все в миску. Філе сьомги нарізаємо невеликими кубиками. До нарізаним овочам додаємо зелений горошок і подрібнену петрушку. Викладаємо сьомгу. Солимо, перчимо до смаку. Змішуємо 150 г сметани з ікрою і заправляємо отриманим соусом салат. Прикрашаємо руколою.

І все. Мінімум клопоту, і зовсім не потрібно в святковий день проводити добу на кухні, вигадуючи чим би пригостити дорогих родичів або друзів. Всього 20 хвилин, і салат готовий. Незважаючи на простоту приготування, ви отримаєте багато компліментів, так як салат виходить дуже смачним і незвичайним, а за рахунок нежирної сметани в заправці, він виходить ще й дуже легким, на відміну від майонезних салатів. Цю страву можна подавати і як салат, і як закуску, якщо наповнити їм тарталетки або якщо подати його на чіпсах. Будьте впевнені, ваші гості не зможуть переїсти завчасно, і будуть налаштовані на ваше коронне гаряче блюдо, яке ви будете подавати після закуски.