Проект SpaceX наробив багато шуму з перших же новин про його запуск. Адже якщо задумка буде реалізована, ми будемо на крок ближче до польотів в космос звичайних людей, без спеціальної освіти і підготовки. І ось, запуск стався.

Як повідомили SpaceX на своєму акаунті в Twitter, перший повністю цивільний політ людини в космос відбувся, і всі члени екіпажу успішно повернулися з орбіти на Землю. Корабель Crew Dragon приземлився в Атлантичному океані.

Під час польоту туристи розважали себе грою на укулеле і милувалися приголомшливими видами через купольний ілюмінатор.
Капсула Resilience корабля Crew Dragon, який створила компанія Ілона Маска, пробула в космосі три дні, після чого успішно повернулася на Землю біля узбережжя Флориди о 02:07 за київським часом. На Youtube велася пряма трансляція посадки корабля.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Корабель почав свій шлях з Космічного центру Кеннеді у Флориді рано вранці в четвер. У складі екіпажу місії Inspiration4 не було жодного професійного космонавта. Команду очолив мільярдер Джаред Айзекман, так само на борту перебували ветеран ВПС США Кріс Земброскі, вчений-геолог Шиан Проктор і асистентка лікаря Хейлі Арсено, яким мільярдер оплатив квиток на корабель. Корабель запускався так само і з благодійною метою, за допомогою продажу квитків організатори збирали гроші для дитячої лікарні в Мемфісі.
Під час польоту туристи піднялися на висоту 575 км над землею, що на 155 км вище, ніж орбіта Міжнародної космічної станції. На цій висоті корабель Crew Dragon облітав Землю зі швидкістю близько 27360 км/год.

Корабель Crew Dragon встановив відразу кілька рекордів: перший цивільний Політ на орбіту, наймолодша американка в космосі, перша людина з протезом в космосі, перша темношкіра жінка-пілот і рекорд за кількістю людей, які перебували в космосі одночасно – 14 осіб, минулий рекорд налічував 13 персон на борту.

Нагадаємо, раніше на Ілона Маска подали в суд за пости в Twitter

Також "Знай.uа" писав, що Україна вперше в історії доставить свій прапор на місяць

Як повідомляв портал "Знай.uа", Ілон Маск оселився в будинку площею з однокімнатну квартиру