В Україні хочуть запровадити накопичувальну пенсійну систему. Про це повідомляє портал УНІАН.

Заплановано, що запровадження загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення стартує вже з 2023 року.

У квітні цього року до парламенту внесли даний законопроект. Однак депутати провалили голосування і відправили документ на повторне перше читання. І вже цієї осені Верховна Рада може повернутися до розгляду законопроекту.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Експерти повідомляють, що реформи необхідні, адже в Пенсійному фонді є серйозний дефіцит. За словами президента ГО "Українська організація захисту споживачів послуг" Олега Тітаміра, коефіцієнт заміщення заробітку до пенсій знизиться до 2030 року з тридцяти відсотків до вісімнадцяти. Тобто солідарні пенсії знизяться майже вдвічі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Однак сам Тітамір вважає, що в уряду не вийде провести реформу. Причина в тому, що в Україні п'ятдесят відсотків економіки знаходяться в тіні.

Тому близько третини вітчизняних компаній, оптимізуючи податки, виплачує персоналу тільки мінімальні зарплати в 6000 грн. Так з чого будуть наповнюватися персональні пенсійні рахунки другого рівня?
, - повідомив він.

Раніше повідомляли, трудовий стаж 35 років і пенсія 3000 гривень: у Мінсоцполітики визначили, кому підвищать виплати з 2022 року.

Як повідомляв Знай.uа, пенсіонерам зробили "подарунок" до Нового року, виплати зростуть для всіх: "ціна помилки-якість життя".

Знай.иа писав, навіть 2000 гривень не набереться: скільки отримуватимуть пенсіонери на місяць і кому не світить підвищення.