Популярна співачка Софія Ротару заспівала безліч пісень, які відразу ж ставали хітами і увійшли в розряд класики естради. Однією з таких яскравих композицій стала "Гірська лаванда", заспівана в дуеті з естонським співаком Яаком Йоалою, згадує "Експрес газета".

Прем'єра пісні відбулася в 1986 році - Софія Ротару і Яак Йоала заспівали її на «Блакитному вогнику». Автори пісні - Володимир Матецький і Михайло Шабров, які ніяк не розраховували, що їх творіння виконає Софія Ротару. Вони вважали, що співачка вже занадто стара для естради і вже не так популярна, як раніше.

Однак редактор Центрального телебачення Алла Дмитрієва була непохитна - на її думку, композицію повинні виконати саме Ротару і Йоала.

Шабров більше двох місяців намагався скласти слова до пісні так, щоб вийшов діалог закоханих. Випадково в книзі він натрапив на рядок, яка надихнула його на «Гірську лаванду».

Софія Ротару, instagram.com/sofiarotaru.official
Софія Ротару, instagram.com/sofiarotaru.official

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У тому, як Ротару виконувала пісню, не вистачало душевної проникливості – тому Софію вирішено було перед ефіром напоїти коньяком. У розслабленої співачки відразу заблищали очі і з'явився м'який погляд. Це не сховалося від глядачів "Блакитного вогника".

Роки по тому її партнер по дуету Яак Йоала зізнавався, що не любить цю пісню.

"Хіба можна таке слухати? Я це давно забув і викинув з голови. Мені завжди подобалося виконувати рок-музику", - говорив він.

Раніше повідомляли, син Софії Ротару Руслан Євдокименко одягнувся в шкіру і осідлав байк: "прекрасний день".

Як повідомляв Знай.uа, внучка Софії Ротару розсекретила, чим займається її бабуся в Італії: разом з Папою Римським.

Знай.uа писав, син Софії Ротару Руслан Євдокименко перетворився на ковбоя: "господар".