Горіхи - це унікальний продукт, який містить безліч корисних елементів і вітамінів. Дієтолог Світлана Фус підказала, як правильно їх вживати, щоб отримати максимум користі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПо-перше, вона зазначила важливий фактор - горіхи повинні бути свіжими, а не смаженими. Від теплової обробки більшість корисних властивостей горіхових зерен губляться.
Крім того, бажано купувати горіхи в шкаралупі, тому що очищені і упаковані в пакети, ядра швидко окислюються і отримують присмак прогірклого масла. Є горіхи краще сирими, щоб збереглися всі корисні жирні кислоти і вітамін Е.
Не варто вибирати підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи.
Деякі люди намагаються уникати горіхів через страх набрати зайву вагу. Це висококалорійний продукт, тому що в ньому багато жирів.
Проте, користь горіхів давно доведена-люди, що вживають цей продукт, рідше страждають від ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб і у них менше ризик передчасної смерті.
Вживати горіхи потрібно приблизно по 20 г в день – так вони не вплинуть на вашу фігуру.
Горіхи протипоказані тим людям, які схильні до білкової алергії або захворювань шлунково-кишкового тракту.
"Світлана, а обов'язково перед вживання горіхи вимочувати у воді? Якщо так, то навіщо це робити?", "Спасибі за корисну інформацію, як раз зібрала горіхи вчора вдома, тепер буду з сім'єю під'їдати«, "Скажіть будь ласка, як тоді обробити горіхи перед вживанням? Кешью, кедрові складно купити в шкаралупі", - пишуть в коментарях читачі сторінки.
Раніше Знай писав, де в Україні найдешевше купити авокадо-від 24,9 до 143,9 гривень
Також Знай писав про вівсянка за рецептом відомого доктора: більше не потрібно стояти біля плити 20 хвилин