Горіхи - це унікальний продукт, який містить безліч корисних елементів і вітамінів. Дієтолог Світлана Фус підказала, як правильно їх вживати, щоб отримати максимум користі.

По-перше, вона зазначила важливий фактор - горіхи повинні бути свіжими, а не смаженими. Від теплової обробки більшість корисних властивостей горіхових зерен губляться.

Крім того, бажано купувати горіхи в шкаралупі, тому що очищені і упаковані в пакети, ядра швидко окислюються і отримують присмак прогірклого масла. Є горіхи краще сирими, щоб збереглися всі корисні жирні кислоти і вітамін Е.

Не варто вибирати підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Деякі люди намагаються уникати горіхів через страх набрати зайву вагу. Це висококалорійний продукт, тому що в ньому багато жирів.

Проте, користь горіхів давно доведена-люди, що вживають цей продукт, рідше страждають від ішемічної хвороби серця, онкологічних хвороб і у них менше ризик передчасної смерті.

Вживати горіхи потрібно приблизно по 20 г в день – так вони не вплинуть на вашу фігуру.

Горіхи протипоказані тим людям, які схильні до білкової алергії або захворювань шлунково-кишкового тракту.

"Світлана, а обов'язково перед вживання горіхи вимочувати у воді? Якщо так, то навіщо це робити?", "Спасибі за корисну інформацію, як раз зібрала горіхи вчора вдома, тепер буду з сім'єю під'їдати«, "Скажіть будь ласка, як тоді обробити горіхи перед вживанням? Кешью, кедрові складно купити в шкаралупі", - пишуть в коментарях читачі сторінки.

Нагадавши, що Аніта Луценко видала 4 рецепти корисних сніданків для самих ледачих: 5 хвилин - і готово. Аніта Луценко поділилася з шанувальниками кращими рецептами корисних сніданків

Раніше Знай писав, де в Україні найдешевше купити авокадо-від 24,9 до 143,9 гривень

Також Знай писав про вівсянка за рецептом відомого доктора: більше не потрібно стояти біля плити 20 хвилин