Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

За словами експерта, зростання жодних тарифів в Україні не зупинилося. «Нам сказали, що тариф на газ зупинили на рівні 7,96 гривні. Але рік тому він становив 6 гривень 88 копійок. Тобто тариф виріс більше ніж на двадцять відсотків», - повідомляє він.

Далі Попенко розповідає про ситуацію з опаленням: на початку цього року у багатьох містах тарифи зросли на 21%. За електроенергію ж, каже він, середньому господарству тепер доводиться платити в місяць на 68 гривень більше, аніж торік. «Втім, з 1 жовтня тарифи дійсно знизили для тих, хто споживає до 200 кіловатів електрики», - повідомляє гість програми.

З іншого боку, зауважує експерт, з електрикою ситуація складніша, тому що багато залежить від пори року. Зокрема, каже він, влітку її споживання значно зменшується, тому що світловий день довший. Натомість взимку, пояснює Попенко, ситуація протилежна: день коротший, світло ввімкнене довше, до того ж доводиться використовувати опалювальні прилади і бойлери.

Загалом же, підсумовує він, за 2021 рік відбулося зростання тарифів на 29%. «Не варто говорити, що зниження тарифів торкнеться 80 відсотків сімей - насправді ця цифра набагато менша», - додає Попенко.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Кейт Міддлтон пожертвувала своє волосся, а потім дізналася про онкологію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Завальнюк розповіла про непросту ситуацію в Україні в газовому питанні.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про чергові підступи в тарифній політиці України.