Пік пандемії коронавірусу в Україні очікується вже наприкінці цього місяця. Цей період стане серйозним випробуванням для системи охорони здоров'я країни.

Про це Секретар РНБО Олексій Данилов розповів на брифінгу.

Так, стало відомо, що в Україні вже наприкінці жовтня очікується пік захворюваності на коронавірус. За словами Олексія Данилова, в піковий період в лікарні можуть потрапити понад 50 тисяч українців.

Олексій Данилов, скріншот з відео
Олексій Данилов, скріншот з відео

"Система охорони здоров'я підготувалася так, що ми маємо 80 тисяч ліжко-місць, підготовлених для лікування наших громадян. За нашими прогнозами, пік захворюваності ми очікуємо на кінець цього місяця-початок наступного. Ми вважаємо, що загальна кількість хворих, які до того моменту будуть перебувати на цих ліжках, буде на рівні 50-55 тисяч. Це досить велике навантаження", - розповів він.

Лікарня, кадр з відео
Лікарня, кадр з відео

За словами секретаря РНБО, в даний час Україна знаходиться в середині епідемії, і пік захворюваності стане викликом для системи охорони здоров'я України. Тому Данилов закликав українців дотримуватися всіх протиепідеміологічних заходів, щоб уникнути зараження.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр
Показати ще

Нагадавши, що в Україні Covid - 19 потроху відступає, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 16 жовтня. Оперативне зведення статистки по захворюваності Covid-19 в Україні за минулу добу