Пік пандемії коронавірусу в Україні очікується вже наприкінці цього місяця. Цей період стане серйозним випробуванням для системи охорони здоров'я країни.

Про це Секретар РНБО Олексій Данилов розповів на брифінгу.

Так, стало відомо, що в Україні вже наприкінці жовтня очікується пік захворюваності на коронавірус. За словами Олексія Данилова, в піковий період в лікарні можуть потрапити понад 50 тисяч українців.

Олексій Данилов, скріншот з відео
Олексій Данилов, скріншот з відео

"Система охорони здоров'я підготувалася так, що ми маємо 80 тисяч ліжко-місць, підготовлених для лікування наших громадян. За нашими прогнозами, пік захворюваності ми очікуємо на кінець цього місяця-початок наступного. Ми вважаємо, що загальна кількість хворих, які до того моменту будуть перебувати на цих ліжках, буде на рівні 50-55 тисяч. Це досить велике навантаження", - розповів він.

Лікарня, кадр з відео
Лікарня, кадр з відео

За словами секретаря РНБО, в даний час Україна знаходиться в середині епідемії, і пік захворюваності стане викликом для системи охорони здоров'я України. Тому Данилов закликав українців дотримуватися всіх протиепідеміологічних заходів, щоб уникнути зараження.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадавши, що в Україні Covid - 19 потроху відступає, медики радіють "жовтій" статистиці: дані МОЗ на 16 жовтня. Оперативне зведення статистки по захворюваності Covid-19 в Україні за минулу добу