Сьогодні, 17 жовтня 2021 року, під вечір закінчується фінальний день щорічного і наймасштабнішого турніру з комп'ютерної гри Dota 2 — ювілейний the International 10.

До цього ми спостерігали за груповою стадією, в якій брало участь 18 команд, по дев'ять у кожній лінії. На цьому етапі довелося попрощатися з Thunder Predator і SG ESports. Решта учасників перейшли в плей-офф і розділилися по верхній і нижній сітці.

Плей-офф the International 10, фото: Dota 2
Плей-офф the International 10, фото: Dota 2

"Вінера" мають невелику перевагу з правом на помилку — матчі проходять у форматі bo3 (до двох перемог) і поразка означає Падіння в нижню сітку, а й подальшу участь у турнірі. У цій частині the International взяли участь дві російськомовні команди. Одна з них — Team Spirit, за яку досі грають два молодих українця — Yatoro і Mira.

Першу гру у верхній сітці хлопці програли китайському колективу IG. Вони потрапили в нижню сітку, але продовжили боротьбу і неймовірним чином опинилися в гранд-фіналі, хоча тих, хто вірив, що Team Spirit може виявитися однією з кращих, практично немає.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Плей-офф the International 10, фото: Dota 2
Плей-офф the International 10, фото: Dota 2

На своєму шляху TS майстерно обіграли Fnatic, дворазових чемпіонів the International OG, ще одну російськомовну команду Virtus Pro, і знову зустрілися з IG, але з легкістю обіграли їх і опинилися у фіналі нижньої сітці, де зустрілися з дуже сильним суперником — Team Secret, який здавався явним фаворитом, але сьогодні вранці не зумів розібратися з молодими хлопцями і пропустив їх у гранд-фінал.

У разі перемоги Team Spirit отримають понад 18 мільйонів доларів на команду і чемпіонський кубок Aegis. Нагадаємо, що це перший випадок за останні кілька років, коли російськомовний колектив опиняється в гранд-фіналі. Раніше цього дописалися тільки Natus Vincere з України.

Плей-офф the International 10, фото: Dota 2
Плей-офф the International 10, фото: Dota 2

Несподівано для всіх Team Spirit легко забирає дві перші карти у фаворитів турніру PSG.LGD у форматі bo5 (до трьох перемог). TS досі знаходяться в одній виграшній карті він кінцевої перемоги. Але PSG.LGD не захотіли так рано здаватися, тому і вдруге здобули перемогу. Тепер рахунок по картах 2-2, залишилася остання гра.

Але на останній карті Team Spirit взяли себе в руки і влаштували справжнє свято для фанатів, вигравши найбільший чемпіонат з Dota 2, отримавши статуетку і мільйони доларів.

Нагадаємо, роботи відберуть роботу у людей, а діти "оселяться" всередині персонажів ігор: вчений відповів на головні питання "Матриці"

Як повідомляв "Знай.ua", Ілон Маск навчив мавпу різатися в комп за допомогою чіпа - змова або конкуренція фанатам "Танчиків"?

Знай.ua писав, режисер "Дилди" і творець "Чорнобиля" знімуть для HBO серіал по культовій грі Last of Us