Єдина дівчина, яка працює у водолазно-рятувальній групі ДСНС, розповіла про нелегкий шлях заради здійснення заповітної мрії - освоєння посади рятувальника, яка всього пару років тому була дозволена тільки для чоловіків.

В інтерв'ю виданню "lb.ua" Оксана Чехместренко зізналася, що завжди хотіла бути військовою або рятівницею. Коли дівчина дізналася, що дана професія дозволена тільки для чоловіків, її обуренню не було меж, на таку несправедливість завжди давали одну відповідь - їй ще народжувати, тому не можна.

У Оксани після школи було бажання піти в армію, але мама не дозволила, тому що нібито кар'єрного росту і перспектив для жінки там не бачити. Мама наполягла і дівчина стала бухгалтером.

"Я вступила до університету на бухгалтера, але продовжувала ходити в пожежну частину, де працював мій дядько. Хотілося також рятувати життя. Неважливо де, коли, кому. Просто знаєте, таке тепло, коли відчуваєш, що реально вберіг чиєсь життя", - відверто зізналася рятувальниця.

Оксана Чехместренко, фото з lb.ua
Оксана Чехместренко, фото з lb.ua

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після народження третьої дитини, Оксана почала брати участь у спортивних забігах, де і познайомилася з начальником відділення водолазно-рятувальних робіт Володимиром сковорідки, який запропонував їй роботу бухгалтера в аварійно-рятувальний загін, але Оксана відмовилася і тоді чоловік запросив її бути водолазом, хоча в той час це ще було незаконно.

"Я якраз хотіла пройти курси дайвера і займатися фрідайвінгом - це підводне плавання на різну глибину з затримкою дихання. Я отримала диплом. Одного разу раптом дзвонить Володимир і каже: ну що, стрибай, зняли заборону - і знайшов тобі роботу. Я спочатку подумала, що він жартує так, а він каже, готуй папери, збирай документи, приходь", - поділилася Чехместренко.

Оксана Чехместренко, фото з lb.ua
Оксана Чехместренко, фото з lb.ua

Чоловіки завжди сумнівалися в тому, що вона подужає професію, але Оксану було не зупинити. Посада рятувальниці змінила світогляд дівчини, вона стала сміливою і цілеспрямованою. Тепер це справа всього її життя.

Оксана Чехместренко, фото з lb.ua
Оксана Чехместренко, фото з lb.ua

Нагадаємо, в Польщі пожежник викрав і побив українських дітей: зламаний ніс і машина в крові

Як повідомляв Знай.uа, копи, пожежники та швидка в одному місці: українцям презентували "Центри безпеки", де і коли побудують

Також портал Знай.uа писав, що герой з Тернопільщини захопив безстрашним вчинком: виніс жінку з вогню, ризикуючи життям