Свої думки він висловив в інтерв’ю Kyiv.Press.

Ковжун наголошує, що українці не мають чіткої, достовірної та офіційної інформації від влади стосовно ситуації з коронавірусом, яка підкріплюється вчинками можновладців.

«Ти вмикаєш телебачення і бачиш засідання уряду, або інтерв’ю, і всі люди сидять в масках. Це впливає на свідомість людини, вона розуміє серйозність проблеми. Або ти вмикаєш телебачення, і бачиш президента без маски, депутатів в Раді без масок – і після того людина вже не повірить в небезпеку коронавірусу», - наводить приклад медіаексперт і додає, що в таких ситуаціях у людей з’являється враження, ніби можновладці «щось знають».

Також Олексій Ковжун наголошує на великій ролі Росії у просуванні фейкових новин про вакцинацію і теорій змов: «Усі ці інформаційні «вкиди» про 5G, Біла Гейтса і, що мені особливо сподобалося, «ген демона в прививках». Якщо СРСР було важливо дати «іншу правду» у вигляді марксистської пропаганди, то сучасна Росія немає альтернативи для світу, тому вони подають «все не так однозначно». На цьому і побудований успіх RussiaToday».

На його думку, боротьба з подібним невіглаством – довгий процес, але головне - надати людям відчуття, що вони дійсно впливають на своє життя і мають відповідальність за свою долю. Ковжун запевняє, що українці потроху вчаться бути активними та свідомими громадянами і ця еволюція відбувається у нас доволі швидко.

Популярні новини зараз
Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Раніше znaj.ua писало, що першим заступником голови Верховної Ради став Олександр Корнієнко.

Читайте також на znaj.ua, чому українці вимагають прибрати математику з ЗНО-2022.