Цього разу наші читачі можуть дізнатися багато важливої та корисної інформації. Справа в тому, що тепер українці можуть дізнатися, як відрізнити справжній сир, який приготували з натурального молока, від так званого "сирного продукту", до яких входять в основному рослинні жири.

Про це стало відомо завдяки інформації, яку розповіли експерти молочної галузі в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

Для багатьох сир - дуже смачний продукт, також він ще й корисний для організму, але тільки, якщо він дійсно натуральний. Якщо ж вживати замість натурального сиру Сирний продукт, то жодної користі організму це не принесе.

Правда при цьому наші смакові рецептори залишаться задоволені, адже виробники підробок навчилися віртуозно використовувати смакові добавки для залучення покупців.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

"Якщо в сирному продукті тваринний жир замінений рослинним жиром, то такий продукт безумовно буде напружувати обмін речовин, погіршувати роботу печінки і в принципі шкоду для здоров'я приносити", – говорить дієтолог Борис Скачко.

Пальмова олія, яку кладуть в цей продукт, не представляло б для нашого організму великої небезпеки, якби ми його вживали лише від випадку до випадку. Однак сьогодні вже майже не знайти продуктів (не тільки молочних), в яких би не використовувалося це масло.

Сир, скріншот: YouTube
Сир, скріншот: YouTube

Як відрізнити натуральний сир від сирного продукту

Перша відмінність - це ціна. Враховуючи високу вартість молока, натуральний сир не може бути дешевим, кажуть експерти. Тому Сирний продукт відчутно дешевше натурального сиру. Але навіть ті ціни на сирні продукти, за якими нам їх продають, непомірно завищені. Насправді, їх собівартість набагато нижче.

Розрізнити їх можна і по запаху. Насправді, Сирний продукт має яскраво виражений надмірний запах. А натуральний сир приємно і ненав'язливо пахне молоком. За зовнішнім виглядом вони також відрізняються. Сирний продукт, як правило, не пружний, а в'язкий і ламкий. Натуральний сир повинен бути твердим, пружним і пористим, а в разі, якщо це сир брі – м'яким і тягучим.

Раніше повідомляли, з'їв бутерброд і "прописався" біля унітазу: українцям масово впарюють фальсифіковане вершкове масло.

Як повідомляв Знай.uа, іграшки, взуття та техніка: українці масово скаржаться не неякісний товар, де найчастіше бувають підробки.

Знай.uа писав, заморожені продукти та побутова техніка: список товарів, які небезпечно купувати в магазині і ось чому.