На сайті Nature з’явилася публікація групи вчених, які заявляють, що зробили нове відкриття щодо зникнення мамонтів Сибіру.

Науковці Великобританії, Китаю, Сполучених Штатів та інших країн провели аналіз ДНК-різноманіття флори та фауни Арктики. На пробу було відібрано більш ніж 1.5 тисячі зразків. Згідно з дослідженням, причиною зникнення виду був клімат, а не людський фактор.

"Зміни клімату, зокрема випадання опадів, безпосередньо призвело до змін рослинності. Згідно нашим моделям, люди не чинили ніякого впливу на них", - заявив перший автор роботи, науковий співробітник Кембріджського університету Ючен Ван.

Вдалося дізнатися, що 12 тисяч років тому глобальне потепління призвело до скорочення популяції та генетичного різномаїття. В час плейстоцену тварини вимушені були шукати собі їжу, але деякі залишилися без змоги на існування, тому що дерева та рослини зайняли звичний ландшафт пасовищ. Тому скорочення популяції було незворотнім.

Фото: скриншот youtube
Фото: скриншот youtube

Раніше вважалося, що на зникнення популяції мамонтів значний вплив здійснила людина. Але завдяки відкриттям, які проводяться і досі, людство відкриває для себе нові сторінки в історії життя та існування цих ссавців.

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Знай.ua нагадує Історія – це наука, яка не переписується, - Стяжкіна Псевдоісторія Другої світової стала інструментом для гібридної війни Росії проти України. Таку думку в програмі Андреаса Умланда «Політична україністика» професор Олена Стяжкіна.

Як раніше повідомляв Знай.ua Загадка віком в 23000 років: вчені відшукали сліди перших людей на Землі, це змінить історію

Також Знай.ua писав: Глобальне потепління вже впливає на рослини України – чи збиратимемо банани під Києвом