Творця соцмережі Facebook Марка Цукерберга і його дружину Прісциллу Чан звинуватили у сексуальних домаганнях та дискримінації.

Двоє людей, які працювали раніше в сім'ї глави Facebook Марка Цукерберга і його дружини Прісцилли Чан, подали судові позови проти пари й компаній, що керують їх сімейним офісом. У них пару звинуватили в сексуальних домаганнях і дискримінації. Про це повідомляє телеканал NBC.

Як зазначається, позивачами виступили неназваний чоловік (судовий псевдонім Джон Доу). Він значився "керівником домашнього господарства" з січня 2017 року по березень 2019 рок.

Марк Цукерберг. Фото: BBC.
Марк Цукерберг. Фото: BBC.
Марк Цукерберг. Фото: BBC.

Іншою позивачкою є Міа Кінг. Вона з травня 2018 року по лютий 2019 року працювала в компанії Limitless Specialty Services LLC, яка надавала подружжю послуги безпеки.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Згідно з позовами, сімейні компанії подружжя несуть відповідальність за сексуальні домагання і дискримінацію. Крім того, Чан і Цукерберга звинувачують, й у невиплаті заробітної плати.

За словами потерпілих, знущався з них глава охорони подружжя. Він висміював темний колір шкіри й чіплявся, натякаючи на сексуальний контакт. А оскільки це відбувалося під їхнім дахом, Цукерберг з дружиною могли знати про це все, й навіть прикривати свого працівника.

Марк Цукерберг і Прісцилла Чан, фото antipriunil
Марк Цукерберг і Прісцилла Чан, фото antipriunil

Нагадаємо, Павло Дуров похизувався 70 млн нових користувачів Telegram після збою Facebook: "На світлові роки випереджає конкурентів". Павло Дуров похизувався успіхами Telegram

Як повідомляв портал "Знай.ua", працівники Facebook не можуть потрапити в офіс через збої: безпека Цукерберга "знищена". Працівники компанії Facebook не можуть потрапити всередину офісу

Також "Знай.ua" писав, "Марк, ти спиш?": мережу заполонили меми на тлі збою в Fаcebook. Всі навколо обговорюють глобальний збій популярних соціальних мереж.