Затриманий шістнадцятирічний хлопець після ДТП у Харкові може бути амністований. Про це повідомляє депутат міськради даного міста Ігор Черняк на своїй Фейсбук-сторінці .

Ситуація з 16-річним Миколою Харківським потрапляє під проект закону про амністію до тридцятих роковин Незалежності України. На даний момент документ на розгляді Верховної Ради, проте він може бути прийнятий незабаром.

Ігор Черняк звернувся до депутатів ВР з проханням не приймати закон у поточній редакції, адже вона дозволить 16-річному "мажору" піти від відповідальності. За його словами, якщо підліток вийде з в'язниці, то це може призвести до жертв.

Амністія поширюється на неповнолітніх. Передбачені винятки. Але у випадку з Миколою вони не працюють. Вчинений ним злочин за законом вважається ненавмисним. Він також не підпадав би під амністію, якби перебував у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння. Але за офіційною інформацією поліції він був тверезий. А тому в разі прийняття закону в нинішній редакції є всі перспективи його звільнення прямо в залі суду. Точка
, - повідомив він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

ДТП у Харкові, кадр з відео
ДТП у Харкові, кадр з відео

Нагадаємо, у Харкові на проспекті Гагаріна 16-річний водій автомобіля Infiniti намагався проскочити перехрестя з жвавим рухом.

В результаті він на великій швидкості протаранив інше авто марки Chevrolet. Від отриманих травм 58-річний водій загинув. 16-річного хлопця, який був за кермом автомобіля, затримали в ніч з 26 на 27 жовтня.

Нагадавши, 16-річний мажор після ДТП у Харкові "забив" на своїх друзів і кинувся шукати телефон: "Можеш набрати?". У мережі з'явилися численні відео трагічного інциденту, знятого очевидцями

Як повідомляв портал " Знай.ІА", "Тато йде в запій, всі гроші у матері": що відомо про 16-річного мажора, який влаштував ДТП в Харкові. Про долю головного підозрюваного, який у свої 16 років встиг наробити багато темних справ, з'явилося ще трохи відомостей, зокрема, про його найближчих людей-батьків

Також " Знай.ІА " писав, батько мажора, учасника кривавої ДТП у Харкові, здивувався, що про його сина "не написали нічого хорошого". Батько підлітка, який влаштував аварію, дав перший коментар. Він не розуміє, чому син винен.