Колишній учасник нового сезону популярного шоу "Холостячка", де головною героїнею стала українська співачка Злата Огневич, психолог Роман Свічкоренко, розповів, як на людину впливає дитинство.

Психолог Роман Свічкоренко зазначив, що любов і увага до дитини дуже важлива. Адже саме в дитинстві закладається розуміння про світ або ж страхи. Тому їжа і увага батьків однаково важливі.
Якщо дитина опинилася без уваги батька, то вона буде мати проблеми з грошима і вмінням брати на себе відповідальність, приймати важливі рішення. Найчастіше такі люди точно знають, що потрібно робити, щоб досягти свого щастя, але при цьому нічого не роблять.

Скріншот поста Романа Свечкоренка
Скріншот поста Романа Свечкоренка

Якщо дитина опинилася без уваги мами вона не буде відчувати себе безпечно, і навряд чи буде мати життєвий фундамент.

"Такі шукають цю опори в інших людях, залежачи від думки інших і завжди чекають похвали. Основні проблеми будуть з самооцінкою і прийняттям себе, як чогось важливого в цьому світі. В наслідок невміння вибудовувати міцні довгострокові відносини і заводити друзів. Вони можуть добре заробляти, але мають труднощі з фінансовою грамотністю", — розповів психолог.


Якщо ж у дівчинки взагалі не було батька, то ймовірно у неї будуть проблеми з чоловіками, при цьому можлива низька самооцінка. Не вміючи завойовувати любов батька, дівчинка втрачає свій перший досвід жіночності.

Якщо ж хлопчик ріс без батька, то швидше за все він буде соціальної некомпетентний, маючи сплутаність в рольової ідентичності статі. Відсутністю авторитету в особі батька, хлопчик втрачає досвід побудови взаємин з іншими людьми.

"Все це не вирок, а можливість вам дізнатися себе краще, зрозуміти чому ви перебуваєте саме на тих життєвих позиціях. Можливість змінити себе, своє життя і своє майбутнє. Пам'ятайте, вихід є завжди...", - підсумував психолог.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

Нагадавши, що Роман Свечкоренко пішов від "Холостячки" Злати Огневич через дружину: "у мене всередині почуття"

Раніше Знай повідомляв, що Роман Свечкоренко зустрічався з Тіною Кароль задовго до "холостячки" Злати Огневич: "Так собі хлопчик"