На сторінці в соціальній мережі Instagram відомого українського кулінара, а також експерта в розважальному шоу "Майстер-Шеф" Володимира Ярославського, з’явився новий допис. Цього разу кухар, у якого вже майже 200 тисяч підписників, розповів секрети приготування смачного лосося.

Як виявилося, далеко всі володіють мистецтвом приготування цього продукту. Існує декілька секретів, які варто знати, перш ніж покласти стейк з риби на сковорідку.

Ярославський пропонує приготувати лосось аля-Моньєр – це спосіб приготування, коли продукт поливається гарячою олією і має хрустку скоринку.

Для цього рецепта варто взяти філе на шкірі без луски – так утвориться хрумка шкірочка.

Солити рибу треба відразу перед смаженням.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

На шкірі треба зробити неглибоку надрізи на шкірі, які не дадуть їй деформувати шматок риби під час приготування.

Як готувати:

  • Розігріти сковорідку,
  • Налити рослинної олії,
  • Покласти шматок лосося шкірою донизу - і відразу пальцями притиснути шматок до розпеченої поверхні, потримати 15-20 секунд.
  • Почекати, доки з’явиться легка рум'яність.
  • Додати вершкового масла на гарячу сковорідку – масло почне одразу пінитися і злегка карамелізується. Так можна отримати присмак лісового смаженого горіха. Якщо масло пересмажити, воно надасть гіркого присмаку.
  • Не знімаючи сковорідку з плити, трохи нахилити її і ложкою активно поливати філе згори гарячою олією.

Весь процес займає 4-5 хвилин. Стейк має бути медіум-просмажки - на дотик трохи пружний.

«Лосось безпечно їсти сирим – як і в суші. Його необхідно не досмажувати – тоді він соковитий та ніжний. Але він повинен бути не холодним, а теплим усередині - моя улюблена прожарка - медіум. Можна робити і трохи вище -медіум вел - майже просмажений», - додає кулінар.

Прибрати зайвий жир зі шматка риби він радить паперовою серветкою, перекласти стейк на тарілку шкіркою догори - так вона залишиться хрусткою.

Смакуватиме із соусом тар-тар та картопляним пюре.

Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом бази для страв з гарбуза на Хеллоуїн

Раніше ми повідомляли, зірка "МастерШеф" поділився неймовірним десертом з ялини, навіть у ресторанах не замовиш.

Також Знай.uа писав, що Клопотенко поділився рецептом геніального пирога.