На сторінці в соціальній мережі Instagram відомого українського кулінара, а також експерта в розважальному шоу "Майстер-Шеф" Володимира Ярославського, з’явився новий допис. Цього разу кухар, у якого вже майже 200 тисяч підписників, розповів секрети приготування смачного лосося.

Як виявилося, далеко всі володіють мистецтвом приготування цього продукту. Існує декілька секретів, які варто знати, перш ніж покласти стейк з риби на сковорідку.

Ярославський пропонує приготувати лосось аля-Моньєр – це спосіб приготування, коли продукт поливається гарячою олією і має хрустку скоринку.

Для цього рецепта варто взяти філе на шкірі без луски – так утвориться хрумка шкірочка.

Солити рибу треба відразу перед смаженням.

Популярні новини зараз
ПФУ зобов'язав пенсіонерів подати спеціальну заяву: без цього виплат не буде ТЦК будуть безсилі: юрист пояснив, кого не мають право затримувати на блокпостах Тисячі українців звільнять від призову: кого заборонили чіпати ТЦК Українки масово розривають сім'ї, щоб отримати громадянство ЄС
Показати ще

На шкірі треба зробити неглибоку надрізи на шкірі, які не дадуть їй деформувати шматок риби під час приготування.

Як готувати:

  • Розігріти сковорідку,
  • Налити рослинної олії,
  • Покласти шматок лосося шкірою донизу - і відразу пальцями притиснути шматок до розпеченої поверхні, потримати 15-20 секунд.
  • Почекати, доки з’явиться легка рум'яність.
  • Додати вершкового масла на гарячу сковорідку – масло почне одразу пінитися і злегка карамелізується. Так можна отримати присмак лісового смаженого горіха. Якщо масло пересмажити, воно надасть гіркого присмаку.
  • Не знімаючи сковорідку з плити, трохи нахилити її і ложкою активно поливати філе згори гарячою олією.

Весь процес займає 4-5 хвилин. Стейк має бути медіум-просмажки - на дотик трохи пружний.

«Лосось безпечно їсти сирим – як і в суші. Його необхідно не досмажувати – тоді він соковитий та ніжний. Але він повинен бути не холодним, а теплим усередині - моя улюблена прожарка - медіум. Можна робити і трохи вище -медіум вел - майже просмажений», - додає кулінар.

Прибрати зайвий жир зі шматка риби він радить паперовою серветкою, перекласти стейк на тарілку шкіркою догори - так вона залишиться хрусткою.

Смакуватиме із соусом тар-тар та картопляним пюре.

Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився рецептом бази для страв з гарбуза на Хеллоуїн

Раніше ми повідомляли, зірка "МастерШеф" поділився неймовірним десертом з ялини, навіть у ресторанах не замовиш.

Також Знай.uа писав, що Клопотенко поділився рецептом геніального пирога.