"Гра в кальмара" стала найпопулярнішим серіалом в історії Netflix, адже за перший місяць його подивилися 111 мільйонів глядачів. "Гра в кальмара" зайняла 1 місце, змістивши серіал "Бріджертони" з 82 мільйонами глядачів на 2 місце.

Режисер Хван Дон Хек, вже повідомив про вихід 2 сезону "Гри в кальмара". Водночас глядачам пропонують дізнатися цікаві факти про фільм.

Кілька цікавих фактів про серіал "Гра в кальмара":

1. Серіал придумали 13 років тому. Режисер Хван придумав його концепцію ще у 2008 році, коли сам був у скрутному фінансовому становищі. Проте, його сценарій відхиляли протягом 10 років, поки Netflix не купив його у 2019 році.

2. Спочатку це мав бути повнометражний фільм.

3. Серіал не називався "Гра в кальмара". Його початкова назва - "Грай, щоб померти", а потім - "Шостий раунд".

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

4. Гігантська лялька з гри справжня, вона колись належала музею.

5. Персонаж Сан Ву, якого зіграв актор Пак Хе Су, заснований на власному минулому режисера Хвана.

"Гра в кальмара", кадр з серіалу
"Гра в кальмара", кадр з серіалу

6. Спочатку Чжи Ен (номер 240) повинен був бути хлопцем. Пізніше він змінив його, намагаючись дослідити зв'язок між двома жінками, що, на думку багатьох, спрацювало.

7. На стінах гуртожитку були пасхалки. Проте, ніхто, зокрема й глядачі, не усвідомлювали до кінця те, що ігри весь цей час були намальовані на стінах.

8. Гуртожиток був розроблений як склад, щоб гравці здавалися продуктами, а не людьми. Двоярусні ліжка теж були схожі на полиці.

9. Труни у вигляді подарунка означали, що творець гри вважав себе богом і щедро обдаровував учасників навіть після смерті.

10. Гра в кальмара була улюбленою грою дитинства режисера.

11. У серіалі передбачалися смерті персонажів. Наприклад, Алі вмирає після обману Чо Сан-Ву, який забрав всі його кульки - це схоже на те, як він забирає гроші у свого боса перед тим, як втекти з роботи.

Себек отримує удар осколком скла, але фактично вмирає після того, як Сан-у перерізав їй горло. Раніше вона сама погрожувала агенту, що переріже йому горло. Док Су втікає від банди, зістрибнувши з моста, а у грі його вбиває Мі-Ні, коли вони падають зі скляного моста.

"Гра в кальмара", кадр з серіалу
"Гра в кальмара", кадр з серіалу

12. Номери деяких гравців були переплутані. Водночас основний склад учасників зберіг свої номери.

13. Телефонний номер, використаний у серії, був справжнім телефонним номером.

14. Комбінезони було спроєктовано зі змістом. Наприклад, маски солдатів нагадували обличчя мурашки, а комбінезони приховували стать.

15. Дизайн сходів навіяний гравюрами М.К. Ешера "Відносність", а форма і колірна гамма — La Muralla Roja, багатоквартирного будинку в Іспанії, спроєктованого Рікардо Бофіллом.

16. Розбираємося з корейською валютою. 45,6 мільярда вон (KRW), грошовий банк для переможців гри, коштує близько 38,8 мільйона доларів (USD).

17. В серіалі повторюються два кольори - рожево-червоний і м'ятно-зелений. Ці кольори і їх відтінки використовуються в корейських шкільних приладдях, що підсилює дитячу атмосферу гри.

18. У саундтреку серіалу звучить класична музика - Концерт для труби Гайдна (3-я частина) і вальс Йоганна Штрауса "Блакитний Дунай".

"Гра в кальмара", кадр з серіалу
"Гра в кальмара", кадр з серіалу

Нагадаємо, зірка "Гри в кальмара" Хо Ен Чон зняла з себе одяг: прикрилася лише руками. 27-річна південнокорейська акторка і модель Хо Ен Чон стала мегапопулярною після виходу фільму "Гра в кальмара"

Як повідомляв портал "Знай.ua", поліціянт-красень Ві Ха Джун з "Гри в кальмара" оголив тіло і підкорив досконалістю: на це можна дивитися вічно. Південнокорейський актор і модель Ві Ха Джун зіграв у серіалі красеня-поліцейського. Він викладає багато гарячих фотографій і встиг назбирати вже чималу армію шанувальників

Також "Знай.ua" писав, як Лі Джон Дже виглядав до слави, яку приніс серіал "Гра в кальмара": у 90-их був моделлю. Фанатам по всьому світу показали, як виглядав головний герой серіалу "Гра в кальмара" в 90-их