Пенсіонерам знову відповіли на питання, які їх цікавлять. Цього разу він здавався виплат для співробітників на шкідливих професіях.

Про це стало відомо завдяки новій публікації на сторінці Пенсійного кур'єра в соціальній мережі Facebook, де регулярно сповіщають про всі зміни в пенсійній сфері, а також відповідають на поширені запитання українців.

Автор повідомлення зазначає, що підприємство, на якому він працював, а це шкідливий цех, під час карантину через глобальну пандемію коронавірусу, працювало за окремим, встановленим графіком.

І тепер, в пільговій довідці сказано, що в період з березня 2020 по червень 2021 в цеху була в основному проста робота, а саме 44 дні.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На даний момент чоловіка хвилює те, як даний період буде записаний в його пільговий стаж, і чи вплине це в майбутньому на суму призначених виплат.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Відповідь прийшла практично відразу, і новини для чоловіка не найсприятливіші.

"Якщо в пільговій довідці, яку видало вам підприємство, зазначено, що в період з березня 2020 по червень 2021 року було 44 дні простоїв у роботі, з пільгового стажу буде вилучено саме 44 дні" - сказано в повідомленні.

Пенсіонер, скріншот: Youtube
Пенсіонер, скріншот: Youtube

Варто зазначити, що за Законом України у сфері пенсійного забезпечення передбачена виплата пільгових пенсійних виплат за віком. Це право є у співробітників, які працюють з особливо шкідливими і важкими умовами праці. Виходить, що через це у чоловіка, який описав свою проблему вище, втрачено практично півтора місяці пенсії.

Пенсіонери, скріншот: Youtube
Пенсіонери, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що накопичувальна пенсія в Україні: хто, скільки і куди буде відкладати на старість

Раніше повідомляли, що українцям пояснили, як розраховують пенсії працівникам на шкідливому виробництві

Також, пенсіонерів чекає казка-підвищення в грудні до 930 гривень, але не всім