Юний українець, який кілька тижнів тому майстерно підробив мобільний додаток з держпослугами "Дія", отримав посаду - 21-річний хлопець став радником заступника міністра Мінцифри.

Про це більш детально розповів українським журналістам глава Мінцифри Михайло Федоров.

Євгеній Єнін, Михайло Федорів, хакер, що підробив "Дію"
Євгеній Єнін, Михайло Федорів, хакер, що підробив "Дію"

Хлопець обіймає посаду радника заступника міністра цифрової трансформації. Але зарплату йому не платять - він працює на громадських засадах. Зараз "хакер" займається соціальною рекламою нового проєкту, який націлений на молодь.

До слова, Федеров не рекомендує називати зловмисника хакером - хлопець просто зробив схожий на "Дію" дизайн, але базу не зламав, а значить не підробив його. Це те ж саме, каже Федоров, що назвати просто сайт в синіх тонах підробкою Facebook.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Михайло Федоров / фото: пресслужба Мінцифри
Михайло Федоров / фото: пресслужба Мінцифри

Міністр цифрової трансформації зазначив, що хлопець тямущий, але просто він не знайшов, куди направити свій потенціал. У Мінцифри ж вирішили об'єднати нові проєкти з людиною, яка є їх цільовою аудиторією.

Додаток "Дія", кадр з відео
Додаток "Дія", кадр з відео

Але міністр зазначив, що робота з "Дією" не звільняє юнака від відповідальності – найближчим часом суд обере йому покарання. Також Федоров підкреслив, що це одиничний випадок і більше такий спосіб потрапляння до Мінцифри не працює.

Раніше повідомляли, Covid-сертифікат в "Дії" можна буде отримати без вакцинації, але ненадовго.

Як повідомляв Знай.uа, Covid-сертифікат в "Дії" тепер без зайвих кодів, натиснув і все: як це зробити.

Знай.uа писав, без черг, у два кліки: українцям показали новий спосіб оформлення пенсії та субсидій через "Дію".