Генеральний директор всесвітньо відомої компанії Pfizer, яка розробила вакцину проти коронавірусу і засіб для "чоловічої сили", Альберт Бурл заявив, що вакцинуватися від covid-19 потрібно буде щорічно. При цьому Бурл зазначив також високу ефективність бустерної (третьої) дози.

Про це стало відомо завдяки заяві глави Pfizer під час виступу в Atlantic Council.

Вакцинація, фото: unian
Вакцинація, фото: unian

"Я думаю, що ревакцинація, третя доза, дає дуже, дуже високий рівень захисту, вище, ніж спочатку досягнутий, який становив 95% з двома дозами", — зазначив він.

Бурл додав, що на сьогоднішній день залишається питання - Як довго зберігатиметься цей рівень захисту від коронавірусу. За його словами, спостереження показують, що через півроку після вакцинації імунітет до коронавірусу знижується.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Вакцинація, фото: unian
Вакцинація, фото: unian

"Нам потрібно постежити протягом шести, семи, восьми, дев'яти місяців після бустерного щеплення", - уточнив глава Pfizer.

На його думку, захист від коронавірусу після бустерної дози зберігається близько року. Однак, зазначив він, в цьому питанні поки немає визначеності і нові дані досліджень можуть змінити ці оцінки.

"Нам потрібно почекати і постежити. Але ймовірний сценарій - це щорічна ревакцинація", - підкреслив Бурл.

Раніше повідомляли, в які країни ЄС можуть потрапити українці: перелік документів та умови.

Як повідомляв Знай.uа, звідки в Україні взялися антивакцинатори: психологи пояснили, чому люди не вірять у вірус.

Знай.uа писав, "Правами керую я!": вчителька-антиковідниця просто на уроці дала відсіч поліції - школярі все зняли на камеру.