Варення з обліпихи - дуже смачні та корисні ласощі. Багато господинь люблять варити обліпихове варення на зиму. Воно завжди виходить ароматним, красивим і таким смачним. Найголовніше - варити з обліпихи варення не так вже й складно. Пропонуємо нашим читачам навіть записати це до своєї книжечки з рецептами.

Про це стало відомо завдяки рецепту Тетяни Косиненко на YouTube-каналі "Postripuha. Прості і смачні рецепти".

Цей рецепт варення з обліпихи дійсно на швидку руку. Воно і правда настільки просто і швидко готується, що його зможе приготувати будь-хто.

Варення з обліпихи, скріншот: YouTube
Варення з обліпихи, скріншот: YouTube

Інгредієнти для приготування варення з обліпихи:

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

1. Обліпиха для отримання соку

2. Цукор пісок - 1,2-1,5 кг на один літр отриманого соку з обліпихи

Варення з обліпихи, скріншот: YouTube
Варення з обліпихи, скріншот: YouTube

Як приготувати варення обліпихи:

1. Обліпиху промийте і засипте в каструлю.

2. Ягоди подавіть дерев'яним товкачем. а потім отриману масу протріть через сито.

3. Отриманий обліпиховий сік змішайте з цукром в пропорції 1:1.5 і гарненько все перемішайте.

4. Поставте каструлю на повільний вогонь і варіть варення обліпихи, не доводячи його до кипіння.

5. Знімаємо каструлю з варенням з вогню і даємо йому трохи охолонути.

Варення з обліпихи, скріншот: YouTube
Варення з обліпихи, скріншот: YouTube

Варення з обліпихи, яке вже охололо, можна їсти або викласти в стерилізовані банки, закупорити стерильними кришками і прибрати на зберігання у прохолодне місце до зими.

Раніше повідомляли, зелене пюре з горошку і шпинату від Володимира Ярославського: як приготувати гарний і смачний гарнір.

Як повідомляв Знай.uа, Костянтин Грубич поділився рецептом випічки з Батьківщини Кіркорова: після цього ви забудете про хліб і хачапурі.

Знай.uа писав, пікантний морквяний рулет з часничком від Руслани Писанки: 20 хвилин і гості молитимуться на ваші руки.