Про це йдеться на офіційному сайті Національного Корпусу.

«Цієї середи в Києві мав відбутися розгляд апеляції на запобіжний захід для ветерана й керівника Черкаського осередку Нацкорпусу Дмитра Кухарчука. Втім наразі засідання під загрозою зриву, адже до дати слухань залишилося два дні, а з Печерського районного суду досі не передали матеріали справи до Київського апеляційного суду. Без цього засідання просто не відбудеться», - зазначено на сайті.

Як зазначено на сайті, Дмитра Кухарчука було відправлено до СІЗО після його участі 23 серпня в акції проти політики влади та спроб поставити владі питання. На думку представників Нацкорпусу, влада навмисно перешкоджає передачі матеріалів справи до Київського апеляційного суду.

«Єдиним «вагомим» доказом проти ветерана стали слова прокурора про те, що він нібито ідентифікував зі спини особу Дмитра у 4-тисячному натовпі. Строки розслідування спливли наприкінці жовтня, однак суд оголосив про продовження запобіжного заходу та залишив Кухарчука в СІЗО ще на два місяці. Хоча жодні слідчі дії так і не були проведені, а самого Дмитра викликали до Печерського райвідділку лише раз для ознайомлення зі справою», - сказано у публікації.

На думку представників Нацкорпусу, справа Кухарчука була замовлена, що лише підтверджують наведені вище факти.

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«Сьогодні вони намагаються зробити усе можливе, аби приховати це. Але закон та справедливість врешті-решт будуть на боці ветеранів, а не зрадників і брехунів. Дмитро Кухарчук обов’язково вийде на волю!», - сказано на сайті.

Як повідомляв Знай.ua, Максим Жорін оцінив готовність чинної влади та української армії до наступу РФ.

Також Знай.ua повідомляв, що Нацкорпус влаштував акцію протесту на Івано-Франківщині проти звинуваченого у держзраді Руслана Коцаби.