Зони контролю захворювання були оголошені урядом у чотирьох містах Великобританії після підтвердження спалаху пташиного грипу на фермі.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Daily Star»

Спалах пташиного грипу призвів до того, що в декількох містах Великобританії оголошені зони контролю захворювань.

Постраждалі міста включають Престон, Саут-Ріббл, Уайр і Філд після того, як в цьому районі було підтверджено спалах захворювання, що настало після ще однієї спалаху в Уорікширі раніше на цьому тижні.

Випадки пташиного грипу були підтверджені на фермі в Сальвіку, яка знаходиться на околиці Престона.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

У відповідь Міністерство навколишнього середовища, продовольства та сільських районів заявило, що всі птахи на зараженій фермі будуть вбиті.

Крім того, буде створена тимчасова зона боротьби з хворобами, що охоплює величезні частини районів.

Це набуло чинності 12 листопада і простягається більш ніж на 10 км на всі боки від ферми.

Карта ураження пташиним грипом у Британії
Карта ураження пташиним грипом у Британії

Менша 3-кілометрова зона А розташована навколо ферми і включає Суілбрук, Вудпламптон, Лі-Таун, Салвік і Треалес, тоді як ширша 10-кілометрова зона B досягає Бамбер-Бридж, Літама, Каттералла і Маг-Хул.

Випадки пташиного грипу були підтверджені в п'ятницю після того, як на ферму були викликані ветеринари.

У підписаній заяві радник з політики щодо екзотичних захворювань Гордон Хікман сказав: "Державний секретар розглянув результати ветеринарних перевірок в приміщенні недалеко від Сальвіка, штат Філд, де підозрюється пташиний грип".

Головний ветеринарний лікар підозрює наявність H5N1-пташиний грип.

Очікується, що ці заходи торкнуться всі ферми і підприємства в межах позначеної території, де містяться домашня птиця або інші містяться в неволі птиці.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", українські лікарі повідомили, кому потрібно робити щеплення від грипу.