Схоже, що в Україну вже у всю вже стукає справжня зимушка, зі своїми заморозками, снігом і візерунками на вікнах, траві та навіть лобових стеклах авто. Хоч до великих морозів і снігопадів ще й далеко, але в деяких регіонах вже можна побачити красу паморозі.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Укргідрометцентру в мережі Facebook.

Публікація Укргідрометцентру, фото: Facebook
Публікація Укргідрометцентру, фото: Facebook

"Морози принесли мальовничу паморозь. Високий тиск, що забезпечує нам ясне блакитне небо, притискає вологе повітря до землі, формуючи невеликі розірвані Хмари приземних туманів.

Крапельки цієї вологи, натикаючись на переохолоджені поверхні, перетворюються в кришталики льоду. Вони повільно зливаються, утворюючи крижані голки паморозі... Ось така красива зимова магія", - повідомляють в Укргідрометцентрі, а також публікують кілька знімків.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Публікація Укргідрометцентру, фото: Facebook
Публікація Укргідрометцентру, фото: Facebook

Варто також нагадати нашим читачам, що в Україну з середи, 17 листопада, прийде похолодання. Очікуються морози і суха погода. Температура повітря в нічні години опускатиметься до -2°C ... -8°C, на Сході протягом тижня місцями до -8°C ... -11°C. вдень максимально 0°C ... +5°C.

Дещо вище очікується температура повітря в західних областях, вночі близько нуля, вдень + 4°C...+10°C, На Закарпатті +7°C...+11°C. Антициклон поки утримує суху погоду - 16 листопада опади малоймовірні. У Києві опади підійдуть до нашої території в четвер, 18 листопада, а протягом 19 і 20 листопада в Україні очікується нестійка погода з дощем, мокрим снігом і поривчастим вітром.

Раніше повідомляли, погода 17 листопада продовжить атакувати українців морозами: місто засинає, прокидається зима.

Як повідомляв Знай.uа, відважні українці підкорили суворі вершини Гімалаїв: на висоті 8 тис метрів їли по батончику в день.

Знай.uа писав, Київ поповнив список міст з найбруднішим повітрям-де краще не гуляти.