Людям вирішили розповісти кілька цікавих факторів про піт. Потовиділення - нормальна частина життя і фізичних вправ, але воно також може викликати дискомфорт, неприємний запах і приводити до певних захворювань.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Daily Star»

Всі потіють, це нормальна функція здорового тіла, призначена для підтримки прохолоди. Але більшість людей не усвідомлюють, скільки рідини виходить з їх пір.

Фірма по догляду за шкірою Nivea дала відповідь на це жахливе питання.

В середньому люди виділяють 1264 літра поту в рік. Це приблизно еквівалентно п'яти повним ваннам з потом на людину в рік.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Під час фізичної активності ми виробляємо 0,5-2 літри на годину, потенційно достатньо, щоб наповнити велику пляшку коли або більше трьох склянок.

Тим часом, деякі з тих, хто потіє, можуть виділяти близько 3 літрів в день незважаючи на те, що мало рухаються.

Жінка
Жінка

Хоча у жінок потових залоз більше, ніж у чоловіків, але чоловіки насправді виділяють більше поту.

Навколишнє середовище, як і очікувалося, також є величезним фактором, оскільки жаркий вологий клімат може викликати підвищене потовиділення в порівнянні з прохолодним сухим кліматом, який, ймовірно, матиме протилежний ефект.

Вага вашого тіла також може відігравати важливу роль. Люди з ожирінням схильні потіти набагато більше, ніж люди з більш низьким індексом маси тіла.

Інші фактори, такі як деякі ліки, в тому числі деякі антидепресанти, а також гормональний дисбаланс також можуть відігравати важливу роль.

Піт
Піт

Хоча піт є нормальним явищем і в більшості випадків нема про що турбуватися, в деяких випадках він може викликати збентеження, оскільки може мати деяку соціальну стигматизацію.

У більш екстремальних випадках надмірне потовиділення може привести до певних захворювань.

Якщо ви надовго залишите на шкірі надлишковий піт, це може привести до зараження бактеріями, які, в свою чергу, можуть викликати висип і утворення фурункулів. Надмірне потовиділення також може призвести до грибкових інфекцій на шкірі.

Люди, які багато потіють, також можуть зневоднюватися через втрату води з їх організму.

Запах поту
Запах поту

Якщо вас турбує кількість поту, ви можете дещо зробити. Підтримка здорової ваги, що відповідає вашому віку та зросту, може допомогти вашому тілу максимально регулювати себе, тоді як регулярне прийняття ванн і вільний бавовняний одяг зменшать рівень день у день.

Як раніше повідомляв портал "Znaj", українцям розповіли, як зберегти молодість шкіри.