В Україні піднімуться пенсії. Це пов'язано з підйомом прожиткового мінімуму, це випливає з бюджету ПФУ.

До цього міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що до кінця цього року буде проведено ще два етапи підвищення для окремих категорій пенсіонерів. Це стосується мінімальних пенсій, надбавок і підвищень у зв'язку із зростанням прожиткового мінімуму і граничних пенсійних виплат для громадян старше 65 років і зі стажем в 30/35 років.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

З початку грудня в Україні підвищать прожитковий мінімум. Це означає, що максимальний і мінімальні пенсійні нарахування піднімуть. Також передбачається підвищення надбавки за стаж понад норму.

  • Мінімальна – з 1 854 до 1 934 грн;
  • Максимальна – з 18 540 до 19 340 грн;
  • Надбавка за кожен рік понад норму стажу – з 18,54 до 19,34 грн;
  • Гарантована (65-річним з повним стажем) – з 2 400 до 2 600 грн.

Нагадаємо ,"12 років прикутий до ліжка": жінка залишилася удвох з хворим татом і без копійки, як відреагували в ПФУ на її прохання про допомогу. Жінка, яка народилася в квітні 1949 року і проживала з батьками, запитує, чи має вона право перейти зі своєї пенсії на пенсію, що надається в разі втрати годувальника.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", школярі вимагають скасувати обов'язкове ЗНО з математики: не встигають підготуватися, і не бачать сенсу. На сайті президента України з'явилася Нова петиція, в якій пропонується розглянути і підтримати проект про скасування математики як обов'язкового предмета на ЗНО в 2022 році.

Знай.ua писав, аліменти – це не завжди про дітей: в яких випадках батьки можуть розраховувати на виплати від дочки або сина.